Κως: Εντοπισμός και διάσωση 25 αλλοδαπών

Κοινοποίηση:
limeniko19

Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής εντόπισε ένα πνευστό ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβάτες στην θαλάσσια περιοχή “ΛΟΥΡΟΣ” της Κω. Κατά την προσέγγιση του ταχύπλοου, ο χειριστής του σκάφους αυτού προχώρησε σε σκόπιμη σύγκρουση με το περιπολικό, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την πτώση τεσσάρων ατόμων στη θάλασσα, εκ των οποίων τρεις ήταν ενήλικες και ένας ανήλικος.

 

Μετά τη σύγκρουση, οι υπόλοιποι επιβάτες του ταχύπλοου έπεσαν επίσης στη θάλασσα. Το πλήρωμα του Π.Λ.Σ. αντέδρασε άμεσα και προχώρησε στην περισυλλογή και διάσωση συνολικά είκοσι πέντε αλλοδαπών. Μεταξύ αυτών υπήρχε ένα ανήλικο κορίτσι που είχε χάσει τις αισθήσεις του. Οι διασώστες χρησιμοποίησαν την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) για να επαναφέρουν τις αισθήσεις του ανήλικου κοριτσιού.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από το Π.Λ.Σ. στο λιμάνι της Κω, όπου το ανήλικο και μία γυναίκα παρελήφθησαν από ένα ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, για τη παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι υπόλοιποι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Κω. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω, ενώ το Τ/Χ σκάφος μεταφοράς των αλλοδαπών βυθίστηκε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response