«Κόκκινη» κάρτα από την ΕΕ για τις επικουρικές! Νέες αιτήσεις με 15ετία και τεράστιες ουρές

Κοινοποίηση:
syntakseis-6-2

«Κόκκινη» κάρτα για τις καθυστερήσεις στην απονομή των επικουρικών συντάξεων έχει πάρει από τις Βρυξέλλες κυβέρνηση και υπουργείο Εργασίας.Η χώρα βρίσκεται απολογούμενη καθώς ο ΕΦΚΑ έχει μεν επιταχύνει την έκδοση των κύριων συντάξεων, με δυο όμως σημαντικές καθυστερήσεις που απειλούν την αξιολόγηση της στης χώρας, χρωματίζουν αρνητικά τις εκθέσεις των διεθνών Οίκων και απειλούν την ομαλή  εκταμίευση των σχεδιαζόμενων πληρωμών προς τη χώρα μας (Ταμείο Ανάκαμψης κ.α.)

Τα προβλήματα που εντοπίζουν οι «Ελεγκτές» σαν χρέος της κεντρικής κυβέρνησης προς τους… προμηθευτές (σ.σ. όπως κάθε οφειλή προς τους
πολίτες ανεξαρτήτως αιτίας, σύμβασης ή σχέσης), αλλά δεν αναζητεί επιμόνως το εγχώριο πολιτικό σύστημα (κυρίως η αντιπολίτευση) σαν κοινωνικό
πρόβλημα και υποχρεωτικό κρατικό δανεισμό από τους πιο φτωχούς πολίτες (ασφαλισμένους χωρίς εισόδημα) είναι:

Η εγκατάλειψη των «δύσκολων» υποθέσεων στις αιτήσεις κύριας σύνταξης (διαδοχική ασφάλιση, χρόνος εργασίας στο εξωτερικό, «χαμένα» ένσημα κ.α.) καθώς υπολογίζεται ότι υπάρχουν 30.000 φάκελοι που βρίσκονται σε αναμονή πάνω από ένα χρόνο.

Την παραμέληση των 90.000 αιτήσεων επικουρικής ασφάλισης οι οποίες έχουν συγκεντρωθεί στον e-EFKA και δεν έχουν εκκαθαριστεί με το κυβερνητικό «επιχείρημα» ότι «οι εν λόγω ασφαλισμένοι έχουν εισόδημα από την καταβολή της κύριας σύνταξης…».Στις περιπτώσεις κύριας σύνταξης, λόγω της Διοίκησης του ΕΦΚΑ (σ.σ. έκδοση περισσοτέρων συνταξιοδοτικών πράξεων ώστε να καλυφθούν οι «νόρμες» και να καταβληθούν τα μπόνους), επιλέγονται οι «εύκολες» αιτήσεις για την διεκπεραίωση αριθμητικά όσο δυνατόν περισσοτέρων συντάξεων. Και αυτό γίνεται σε βάρος αιτήσεων που χρονίζουν καθώς απαιτείται αλληλογραφία με άλλο, ενταγμένο στον ΕΦΚΑ, Ταμείο, η ενημέρωση του ασφαλισμένου να προσκομίσει επιπλέον στοιχεία κ.α.

Ως προς τις επικουρικές, οι σχετικές αιτήσεις έχουν ανακαταληφθεί εδώ και χρόνια καθώς η κυβέρνηση, πιεζόμενη από τις Βρυξέλλες και τους δανειστές για αποπληρωμή του χρέους προς τους προμηθευτές του Δημοσίου, έδωσε προτεραιότητα στις κύριες συντάξεις. Με αποτέλεσμα τις χιλιάδες λάθος συνταξιοδοτικές αποφάσεις από το «αυτοματοποιημένο» σύστημα και από την άλλη, τεράστιες αναμονές στο επικουρικό ΕΤΕΑΕΠ.Ωστόσο, τώρα αυξήθηκαν οι πιέσεις των «Ελεγκτών» και για την εκκαθάριση των αιτήσεων και για τις επικουρικές μέχρι τον προσεχή  Οκτώβριο.

Ρεπορτάζ εφημερίδα Μακελειό

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΑΜΕΣΑ
    ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
    ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  2. Η κυβέρνηση της Ν.Δ, ο Τσακλόγλου, ο Βαρβέρης κ.ά λένε ψέματα στους συνταξιούχους. Ποιές 60 ημέρες για έκδοση των κύριων συντάξεων ; Μάλλον ξεχάσανε ένα μηδενικό, δηλαδή 600 και αν. Για τις επικουρικές και το εφάπαξ θα τα εκδόσει ο Αγιος Πέτρος. Για τα άλλα : εισφορά αλληλεγγύης, συντάξεις χηρείας, διαφορά καθυστερούν επίτηδες, όχι ότι είναι τόσο δύσκολη η λύση. Εγώ αν και Ν.Δ ψηφοφόρος θα τους μαυρίσω. Το ίδιο πρέπει να κάνετε όλοι. Μας πρόδωσαν. Να χάσουν την εξουσία από τους συνταξιούχους ίσως βάλουν μυαλό και αυτοί και κάποιοι άλλοι.

Comments are closed.