Κόλαση η Βηρυτός! Σκοτώθηκε διοικητικό στέλεχος της Χεζμπολάχ σε νέο πλήγμα-Έστειλε 2 ταξιαρχίες στον Λίβανο το Ισραήλ

Κοινοποίηση:
πλήγμα στον Λίβανο και Nabil Kaouk

Λίγο αφότου η λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατο του αρχηγού της Χασάν Νασράλα από ισραηλινό πλήγμα, αποκαλύφθηκαν νέες απώλειες υψηλόβαθμων στελεχών της ομάδας.

 Από ότι φαίνεται μέχρι και αυτήν την στιγμή ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να σφυροκοπά την χώρα του Λιβάνου, ειδικά την πρωτεύουσα του κράτους την Βηρυτό. Το πλήγμα που σκότωσε τον Νασράλα στόχευε ένα καταφύγιο της οργάνωσης στην Βηρυτό. Ως αποτέλεσμα αυτού έχασαν την ζωή τους και άλλα σημαντικά μέλη της Χεζμπολάχ.

Παράλληλα, ένα από τα νεότερα πλήγματα του ισραηλινού στρατού κατά της Βηρυτού λέγεται πως είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Sheikh Nabil Kaouka, αναπληρωτή του εκτελεστικού συμβουλίου της Χεζμπολάχ. Πηγές από την Ιερουσαλήμ ανέφεραν πως ο Nabil ήταν μόνο ένα από τα σημαντικά θύματα των σημερινών ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών.

Από ότι φαίνεται οι Ισραηλινοί στρατηγοί έχουν βαλθεί να εξουδετερώσουν όσα περισσότερα μέλη της ανώτατης διοίκησης της Χεζμπολάχ μπορούν. Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί είναι συντονισμένοι, ταχύτατοι και επιδεικνύουν μεγάλο επίπεδο ακριβείας. Ως αποτέλεσμα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αντίδρασης στην λιβανέζικη οργάνωση.

Στέλνουν Νέες Ταξιαρχίες στα Σύνορα

Ταυτόχρονα, πριν λίγο αποκαλύφθηκε πως ο ισραηλινός στρατός θα στείλει 2 ακόμη ταξιαρχίες στα σύνορα του εβραϊκού κράτους με τον Λίβανο. Τις ταξιαρχίες αυτές αναμένεται να υποστηρίξουν επιπρόσθετα εφεδρικά τάγματα, δημιουργώντας έτσι μία πανίσχυρη δύναμη στα σύνορα των δύο κρατών.

Οι ταξιαρχίες που θα σταλούν στον Λίβανο λέγεται πως έχουν εμπειρία σε συγκρούσεις με την Χεζμπολάχ, διότι τους τελευταίους μήνες έχουν εμπλακεί σε διάφορες ανταλλαγές πυρών με την οργάνωση. Η είδηση είναι ιδιαίτερα σημαντική εξαιτίας της κλιμάκωσης που παρατηρήθηκε σήμερα, μετά τον θάνατο του αρχηγού της Χεζμπολάχ.

Η πρόσφατη ισραηλινή επιχείρηση κατά της οργάνωσης ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες με την ανατίναξη βομβητών και κινητών τηλεφώνων της Χεζμπολάχ. Αυτές τις ημέρες φαίνεται πως η επιχείρηση βρίσκεται στο δεύτερο στάδιό της, το οποίο περιλαμβάνει πλήγματα κατά στόχων της ομάδας στον Λίβανο. Αναλυτές, ειδικοί και κάποιοι αξιωματικοί του ισραηλινού στρατού ανέφεραν πως το τρίτο και τελευταίο στάδιο του σχεδίου αφορά μία επίγεια επίθεση κατά του νότιου Λιβάνου.

Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που η Ιερουσαλήμ αναπτύσσει στα σύνορα αυτές τις νέες ετοιμοπόλεμες ταξιαρχίες της, οι οποίες θα ενισχυθούν σύντομα με εφεδρικά τάγματα στρατιωτών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response