Κόλαση η ζωή των πολιτών στην Ελλάδα – Καταγγελίες που απογυμνώνουν το σάπιο σύστημα

Κοινοποίηση:
makeleio2

Άπειρες είναι οι καταγγελίες που γίνονται στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ! Ακολουθούν ορισμένες από την τελευταία εβδομάδα:

1

Ζω στην Γερμανία και βλέπω όσα γίνονται στην Ελλάδα με τις τράπεζες. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις μη εξαιρετέας και της παρούσης  τους έχουν παραχωρήσει άπειρες διευκολύνσεις και κάνουν ότι θέλουν. Εμένα για παράδειγμα με ενοχλεί τα προσωπικά στοιχεία που ζητάνε όταν πας να εκδόσεις μια κάρτα. Εδώ κάνεις τη δουλειά σου δείχνοντας μόνο την ταυτότητα σου. Στην Ελλάδα αν δεν επικαιροποιήσεις τα πάντα, δεν πρόκειται να εξυπηρετηθείς. Επίσης στη Γερμανία περιορισμό συναλλαγών με μετρητά δεν έχουμε όπως γίνεται στην Ελλάδα που λένε μέχρι τα 500 ευρώ. Ούτε με το έτσι θέλω να βάλει η πλειονότητα των ιδιωτών POS. Πήγε η Μέρκελ να υιοθετήσει το μέτρο αυτό και δεν της το επέτρεψαν. Επίσης τι γίνεται με τα ξένα(;) fund; Ποιος ελέγχει τον τρόπο λειτουργίας τους;».

2

«Έπεσα θύμα ληστείας στο μαγαζί. Μου έκλεψαν όλα τα μπρούτζινα και άφησαν να τρέχει το νερό. Πήγα στο Α.Τ. Ομονοίας να το καταγγείλω και μόνο που δεν με έβαλαν κρατητήριο εμένα τον ίδιο γιατί έκανα παράπονα για την αστυνόμευση της περιοχής. Η συμπεριφορά τους ήταν αχαρακτήριστη».

3

«Η λεωφορειακή γραμμή από την Ομόνοια για το Μαρούσι δεν έχει τα κατάλληλα οχήματα ούτε και τα καθώς πρέπει στην ώρα τους καθημερινά δρομολόγια. Επόμενο είναι να έχει αυξηθεί σημαντικά ο χρόνος αναμονής για τους επιβάτες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ενδεχομένως να χρειαστούν 15 ή και περισσότερα λεπτά περιμένοντας μέσα στην αφόρητη ζέστη μέχρι να εμφανιστεί τελικά το λεωφορείο. Πολλαπλασιάστε επί δύο αν πρόκειται για Σάββατο ή Κυριακή. Κι ενώ ο χρόνος αναμονής είναι από μόνος του μαρτυρικός (σε ποιόν χρωστάει ο καθένας 15, 20, 25 λεπτά από τη ζωή του;) οι στάσεις είναι τοποθετημένες οριακά στο πεζοδρόμιο, είναι απελπιστικά μικρές σε έκταση (δύσκολα χωράνε τρεις άνθρωποι χωρίς να είναι ο ένας πάνω στον άλλον), δεν φωτίζονται και έχουν ένα μεταλλικό κάθισμα στο οποίο συνήθως είναι αφημένα διάφορα σκουπίδια (ενώ ο κάδος είναι δυο βήματα πιο ‘κει). Επίσης κλιματισμός στα λεωφορεία δεν λειτουργεί, κουρτινάκια για τον ήλιο δεν έχουν, η ηχορύπανση των μηχανών είναι απερίγραπτη, πόσο μάλλον ο συνωστισμός που υπάρχει κάποιες ώρες. Το χειρότερο είναι ότι αν τολμήσεις και ανοίξεις κουβέντα για αυτό το ζήτημα η απάντηση που μπορεί να πάρεις είναι ότι δεν πρόκειται για σημαντικό πρόβλημα, ότι υπάρχουν άλλα, πιο σημαντικά θέματα, η φτώχεια, η ανεργία, και δεν ξέρω και γω τι άλλο από την καθημερινότητα του πολίτη».

4

«Ο Μητσοτάκης με τους εκλεκτούς του πετσοκόβουν τις συντάξεις χηρείας. Αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει; Το λέω με αγανάκτηση γιατί ο Βρούτσης, ο πρώτος υπουργός Εργασίας, με εγκύκλιό του στις 18/072019, είχε αποφασίσει να αφαιρέσει από τη σύνταξη χηρείας τη λεγόμενη προσωπική διαφορά και η υπόλοιπη να υπολογίζεται με 70%. Ύστερα, στις 30/12/2021, ο Τσακλόγλου μείωσε αυθαίρετα το ποσό της σύνταξης χηρείας που δικαιούται ο επιζών σύζυγος από 50% σε 35%. Ο ίδιος άνθρωπος, ο Τσακλόγλου, τον Απρίλιο του 2022, έδωσε στους υπουργούς, τους αιρετούς των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και σε άλλα μεγαλοστελέχη του αστικού κράτους το δικαίωμα να παίρνουν δύο συντάξεις από το δημόσιο. Να μαζευτούνε με τις συντάξεις χηρείας γιατί θα γίνει χαμός καλοκαιριάτικα».

5

«Νέο πακέτο στήριξης σε συνταξιούχους προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, το οποίο θα καταβληθεί φέτος τα Χριστούγεννα. Συγκεκριμένα ανέφερε πως τα έσοδα από την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης ύψους 33%  στα κέρδη των διυλιστηρίων «θα στηρίξουν τον προϋπολογισμό και θα κατευθυνθούν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και ειδικά σε συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση των συντάξεών τους λόγω προσωπικής διαφοράς. Μια πρώτη εκτίμηση είναι κοντά στα 300 εκατ. ευρώ. Γιατί όχι να μην αντιστραφούν τα νούμερα; Γιατί αφήνει το 77% από τα υπερκέρδη στους έχοντες και κατέχοντες; Γνώμη μου είναι να μην υπάρχουν καθόλου υπερκέρδη καθόσον εμένα τον πολίτη απομυζούν και αντί να έχω ανταποδοτικό όφελος και εγώ στο τέλος είμαι και χρεωμένος».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.