Κόλαση με 22 νεκρούς στη Βηρυττό: Οι ισραηλινοί ισοπέδωσαν ολόκληρη συνοικία για να εξουδετερώσουν τον γαμπρό του Νασράλα και βγήκε αλώβητος

Κοινοποίηση:
beirut-israel

Ισραηλινή επίθεση σημειώθηκε στο κέντρο της Βηρυτού, με στόχο, σύμφωνα με πληροφορίες, τον γαμπρό του πρώην ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, τον Β. Σαφάα, ο οποίος είναι γνωστός και ως ο “υπουργός Άμυνας” της οργάνωσης.

Όπως αναφέρουν τρεις πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Χεζμπολάχ, ο Σαφάα δεν τραυματίστηκε από το χτύπημα και είναι ασφαλής.

Ωστόσο, οι απώλειες ήταν σημαντικές, καθώς το υπουργείο Υγείας αναφέρει τουλάχιστον 22 νεκρούς και 117 τραυματίες από την επίθεση.


Μια μεγάλη πυρκαγιά μαινόταν στο βάθος ενώ οι διασώστες, με φακούς στα χέρια, αναζητούσαν επιζώντες στα χαλάσματα, σύμφωνα με τα πλάνα που μετέδωσε το κανάλι al-Manar της Χεζμπολάχ.

Δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού για την επίθεση αυτή.


Στο στόχαστρο μπήκαν οι γειτονικές, πυκνοκατοικημένες συνοικίες Ρας αλ Νάμπεχ και Νουέιρι. Η τηλεόραση του Γαλλικού Πρακτορείου έδειξε πυκνό καπνό να υψώνεται πάνω από την πρωτεύουσα.

Η επίθεση αυτή έγινε στην καρδιά της λιβανέζικης πρωτεύουσας κάτι που σημαίνει ότι η ισραηλινή πλευρά δεν στοχεύει μόνο την Χεζμπολάχ (που κυριαρχεί στα νότια) αλλά κάθε λιβανέζικη οντότητα που μπορεί να συμμαχήσει μαζί τους.


Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι άκουσε τρεις εκρήξεις και είδε πυκνό μαύρο καπνό να απλώνεται πάνω από την πόλη.

Την ίδια στιγμή σημειώνεται ότι τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες έπεσαν νεκροί στα βόρεια της Γάζας, ειδικότερα – όπως επισημαίνει ο IDF – ήταν έφεδροι οι δύο ηλικίας 32 ετών και ο τρίτος 37 ετών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response