Σφοδρή κριτική άσκησε με ανάρτησή του ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης για την παράνομη δόμηση στη Σαντορίνη, όπου συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα, με πολλούς κατοίκους να έχουν εγκαταλείψει το νησί υπό φόβο για μεγαλύτερο σεισμό.
«Όταν η λαιμαργία του ανθρώπου για κέρδος τον τυφλώνει και δεν βλέπει ότι ζει ή επενδύει σε ένα περιβάλλον εντός του οποίου υπάρχουν δύο ενεργά ηφαίστεια και ένα σεισμικό ρήγμα παραπέρα, που το 1956 έδωσε σεισμό 7,7 R με τσουνάμι 25 μ. Το ποιο τραγικό όμως είναι ότι η πολεοδομία όταν της ετέθη το θέμα απάντησε ότι λόγω της σεισμικότητας δεν μπορεί να προβεί σε ελέγχους ενώ αυτή η εξόφθαλμη παρανομία ξεκίνησε πολύ πιο πριν από την έναρξη της σεισμικότητας!» αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρώην διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.
Αναλυτικά, η ανάρτησή του:
«Σαντορίνη: ‘’Σκάβουν προκλητικά την ασταθή θηραϊκή γη εκεί όπου δεν επιτρέπεται’’
Παράνομη δόμηση κάτω από τη μύτη (ή το ποιο πιθανό πάνω) των Αρχών που ποιούν την νήσσα. Η ιδιαίτερη μορφολογία της περιοχής επιτρέπει διακριτικότητα στις παραβάσεις, αφετέρου επικρατεί μια «ομερτά» στους εργολάβους που αναλαμβάνουν τη διεκπεραίωση αυθαίρετων επεκτάσεων έχοντας επιπλέον οικονομικό όφελος.
Η φωτογραφία δείχνει την έκταση των υπόσκαφων εργασιών στην Καλντέρα της Σαντορίνης, καθώς και την παρουσία των οικοδομικών εργαλείων που αφέθηκαν στο σημείο μέχρι νεωτέρας, εν μέσω της σεισμικής δραστηριότητας
Όταν η λαιμαργία του ανθρώπου για κέρδος τον τυφλώνει και δεν βλέπει ότι ζει ή επενδύει σε ένα περιβάλλον εντός του οποίου υπάρχουν δύο ενεργά ηφαίστεια και ένα σεισμικό ρήγμα παραπέρα, που το 1956 έδωσε σεισμό 7,7 R με τσουνάμι 25 μ.
Το ποιο τραγικό όμως είναι ότι η πολεοδομία όταν της ετέθη το θέμα απάντησε (βλ. Επιστολή της) ότι λόγω της σεισμικότητας δεν μπορεί να προβεί σε ελέγχους ενώ αυτή η εξόφθαλμη παρανομία ξεκίνησε πολύ πιο πριν από την έναρξη της σεισμικότητας!
Ποιον δουλεύετε βρε άθλιοι; Διερωτώμαι μέχρι πού θα φτάσει αυτή η ασυδοσία. Ο Δήμος τι κάνει; Κρατά το φανό της διαπλοκής; αἰδώς Ἀργεῖοι».
Γράφει ο κύριος Τσελέντης : “Παράνομη δόμηση κάτω από τη μύτη (ή το ποιο πιθανό πάνω) των…”. Αλήθεια τώρα, επιστήμονας γράφει το ΠΙΟ πιθανό με ΠΟΙΟ; Το ίδιο τραγικό λάθος πιο κάτω : “Το ποιο τραγικό όμως…” για να μη μας πει οτι ήταν ενα τυχαίο λάθος. Συμφωνώ απολύτως με το νόημα του κειμένου του, αλλα η ανορθογραφία ειναι ενας παράγοντας αποπροσανατολισμού που εμποδίζει τον αναγνώστη να συγκεντρωθεί στην ουσία του κειμένου.