Κύκλωμα διακίνησης αναβολικών: «Το έκανα για τα λεφτά», λέει ο 63χρονος φαρμακοποιός -Πού στρέφονται οι έρευνες

Κοινοποίηση:
λξκ

Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως για το κύκλωμα με τα αναβολικά και τα παράνομα φαρμακευτικά δισκία που δρούσε στη χώρα μας.

Από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, εκεί όπου έχουν μεταφερθεί τα λάπτοπ και τα κινητά τηλέφωνα των μελών της εγκληματικής οργάνωσης που εισήγαγε στην χώρα μας αναβολικά και παράνομα φαρμακευτικά δισκία και στη συνέχεια τα προωθούσε σε άλλες χώρες, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών περιμένουν σημαντικές απαντήσεις.

Σύμφωνα με Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., νούμερο ένα στη λίστα τους αυτή τη στιγμή, είναι να βρεθούν οι σύνδεσμοι στις χώρες προέλευσης, οι οποίες ήταν η Ιταλία, η Κροατία, η Πορτογαλία, η Σλοβενία και η Σλοβακία, αλλά και η σελίδα μέσω της οποίας γίνονταν οι παραγγελίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές συνεργάζονται ήδη με τις αρχές της Σλοβενίας, προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη του ατόμου που θεωρείται Αρχηγός της οργάνωσης και πιθανολογείται ότι ίσως βρίσκεται εκεί.

Παράλληλα εκτιμάται πως η οργάνωση είχε τουλάχιστον από ένα άτομο – συνεργό σε κάθε χώρα από την οποία εισήγαγαν τα ναρκωτικά. Τελικός προορισμός ήταν ο Καναδάς, η Νορβηγία, η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ελβετία. Ωστόσο το 90% του…εμπορεύματος κατέληγε στις ΗΠΑ.

Τα μέλη της οργάνωσης επέλεγαν πλούσιες χώρες προκειμένου να πετύχουν τις τιμές που ήθελαν και με αυτόν τον τρόπο να αυξήσουν τα κέρδη τους.

«To κάναμε για τα λεφτά»

Οι τρεις συλληφθέντες, ο 63χρονος φαρμακοποιός και το ανδρόγυνο από τη Βουλγαρία, παραδέχτηκαν την δράση τους, λέγοντας στους αστυνομικούς πως το έκαναν για περίπου δύο χρόνια καθώς τα χρήματα ήταν πολλά.

Συγκεκριμένα ο 63χρονος φαρμακοποιός που ήταν προμηθευτής ναρκωτικών δισκίων, φέρεται να υποστήριξε πως : «το έκανα για τα λεφτά. Τα παράνομα χρήματα ήταν πολύ παραπάνω από τα νόμιμα».

Αντίστοιχα και ο 49χρονος Βούλγαρος που ήταν υπεύθυνος για την παραλαβή , την αποθήκευση και στην συνέχεια την αποστολή μέσω ταχυδρομικών δεμάτων, φέρεται να είπε πως έβγαζε τον μήνα 4000 ευρώ καθαρά , με τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών, να εκτιμούν ότι το κέρδος του ήταν πολύ μεγαλύτερο.

Οι τρεις συλληφθέντες εκμεταλλεύτηκαν τα μέτρα που ήταν σε ισχύ για τον κορωνοϊό, από την αρχή της πανδημίας, καθώς το αστυνομικό προσωπικό ήταν φορτωμένο μεταξύ άλλων και με τους ελέγχους, έτσι ώστε να κινούνται ανενόχλητοι, ενώ χαρακτηρίζονται ως «επαγγελματίες».

Οι αστυνομικοί της Δίωξης, με συντονισμένες ενέργειες, προσπαθούσαν με μία φωτογραφία που είχαν, του Βούλγαρου, ο οποίος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του με μάσκα, να τον εντοπίσουν.

Γι αυτόν καραδοκούσαν σε διάφορα υποκαταστήματα ταχυμεταφορών , προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη του. Όπως προέκυψε ο ίδιος ήταν πολύ προσεκτικός ενώ η όλη παραμονή του μέσα στο εκάστοτε υποκατάστημα που διάλεγε δεν διαρκούσε πάνω από ένα λεπτό.

Υπενθυμίζεται πως τα κέρδη της οργάνωσης υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 2.000.000 ευρώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: