Κύμα πανικού στη Δύση από τις πυρηνικές απειλές Putin – O βαθύτερος στόχος της Ρωσίας

Κοινοποίηση:
MAK

Ο Putin ελπίζει ότι οι πυρηνικές απειλές θα αποθαρρύνουν τη Δύση από το να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα που της παρέχει η Δύση
Οι πυρηνικές απειλές του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin έχουν σχεδιαστεί για να «δημιουργήσουν ένα νέο κύμα πανικού» στη Δύση, σύμφωνα με τη νέα αξιολόγηση του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου.

Το αμερικανικό κέντρο μελετών αναφέρει ότι ο Putin συνεχίζει να απειλεί με το ενδεχόμενο πυρηνικής σύγκρουσης μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, «προκειμένου να ασκήσει περαιτέρω έλεγχο» στη λήψη αποφάσεων της Δύσης.

Που στοχεύει ο Putin

Το ISW υποστηρίζει επίσης ότι ο Putin ελπίζει ότι οι πυρηνικές απειλές θα «αποθαρρύνουν τη Δύση από το να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα που της παρέχει η Δύση για να πλήξει στρατιωτικά αντικείμενα στη Ρωσία».
Η Ουκρανία εκκλιπαρεί εδώ και καιρό να επιτρέψουν το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ τη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς στη Ρωσία, αλλά καμία από τις δύο χώρες δεν έχει υποχωρήσει ακόμη.
«Ο Putin πιθανότατα σκοπεύει με την υπερ-ειδικότητα των πυρηνικών απειλών του να δώσει νέα πνοή στην κουρασμένη επιχείρηση πληροφόρησης του Κρεμλίνου για τις πυρηνικές δολιοφθορές και να δημιουργήσει ένα νέο κύμα πανικού μεταξύ των δυτικών αξιωματούχων σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή στις συζητήσεις της δυτικής πολιτικής σχετικά με την ικανότητα της Ουκρανίας να χρησιμοποιήσει όπλα που της παρέχει η Δύση».
Η ομάδα εξήγησε ότι οι αξιωματούχοι του Κρεμλίνου «επικαλούνται συστηματικά ελάχιστα καλυμμένες απειλές πυρηνικής αντιπαράθεσης μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης κατά τη διάρκεια κρίσιμων στιγμών στις δυτικές πολιτικές συζητήσεις».
Ωστόσο, η ISW αναφέρει ότι η Ρωσία είναι « απίθανο να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία ή αλλού».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response