Κύπρος: Ετοιμάζεται να υποδεχθεί χιλιάδες άτομα διά θαλάσσης από το Ισραήλ

Κοινοποίηση:
limani-lemesou-1_ID_961704-1

Πλοία από Ισραήλ στα δύο λιμάνια της Κύπρου

Σε πλήρη ετοιμότητα έχουν τεθεί τα λιμάνια, αφού υπάρχει σχέδιο για απομάκρυνση χιλιάδων Ισραηλινών και ξένων υπηκόων διά θαλάσσης προς την Κύπρο.

Οι αρχικοί σχεδιασμοί περιλαμβάνουν χρήση και των δύο λιμανιών στη Λεμεσό και τη Λάρνακα, τα οποία αναμένεται να δεχθούν τα πρώτα πλοία εντός της ημέρας.

Πληροφορίες του philenews αναφέρουν πως σε λίγες ώρες θα φτάσει κρουαζιερόπλοιο με περίπου 1,300 άτομα στο λιμάνι της Λάρνακας, στο οποίο γίνονται ετοιμασίες για την υποδοχή τους και την παροχή διευκολύνσεων με βάση τις πρόνοιες του Εθνικού Σχεδίου Εστία.

Από αυτούς περίπου 300 άτομα είναι υπήκοοι ξένων χωρών, οι οποίοι θα επιβιβαστούν σε πτήσεις προς τις χώρες τους. Στο πλοίο θα επιβιβαστούν και περίπου 150 Ισραηλινοί, οι οποίοι έφτασαν από άλλες χώρες στην Κύπρο προκειμένου να επιστρέψουν στη χώρα τους.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος έχει συγκαλέσει σύσκεψη της Υπουργικής Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων, στην οποία συμμετέχουν ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Υπουργός Άμυνας, ο Υπουργός Εσωτερικών και η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν επίσης, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, η Υπουργός Υγείας, ο Αρχηγός ΓΕΕΦ και ο Αρχηγός Αστυνομίας, καθώς και άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ωχ! Ωχ! Ωχ! Μαλλον να ετοιμαζομαστε κι’ εμεις! Ειδε ο … την γενια του κι’ αναστεναξε η καρδια του!

Comments are closed.