Κύπρος: Νύχτα αγωνίας στην Πάφο, συνεχίζεται η πύρινη κόλαση – Έχουν καεί σπίτια (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
ΣΠΙΤΙΑ

Εσπευσμένα στην Κύπρο, από την Ιορδανία επέστρεψε ο Κύπριος πρόεδρος, ώστε να συντονίσει τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτη στην επαρχία Πάφου.

Στο χωριό Ψαθί έχουν καεί τρία σπίτια και περίπου 10 ακόμα έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Οι αρμόδιες αρχές διαβεβαιώνουν πως δεν τίθεται θέμα ασφάλειας για ανθρώπινες ζωές, αλλά η μάχη με τις φλόγες πρέπει να συνεχιστεί ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση προτού νυχτώσει.

cyprustimes.com: Κάηκαν σπίτια στη μεγάλη πυρκαγιά στην Πάφο
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Αντρέας Κεττής ανέφερε πως η φωτιά, που παραμένει ανεξέλεγκτη, κινείται ανατολικά και απειλείται το χωριό Χούλου το οποίο έχει ήδη εκκενωθεί.

Σημείωσε ότι πρόκειται για απροσπέλαστο έδαφος και δύσβατες περιοχές. «Γίνεται προσπάθεια να επιχειρήσουν τα δύο εναέρια μέσα που αφίχθηκαν χθες στην Κύπρο από την Αυστραλία».

ΦΩΤΙΑ_ΠΑΦΟΣ1
ΦΩΤΙΑ_ΠΑΦΟΣ2_ΕΙΚΟΝΑ_ΚΕΝΤΡΟ_ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ_ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

Στα χωριά Ψαθί, Χούλου και Πολέμι έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση για λόγους ασφαλείας και θα παραμείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι να κριθεί ασφαλής η επανασύνδεση με το δίκτυο.

Ο Έπαρχος Πάφου, Γιώργος Χρυσαφίνης ανέφερε πως έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές αλλά η φωτιά πέρασε από το χωριό Ψάθι και κατευθύνεται προς το χωριό Λεμόνα, αφήνοντας πίσω της ζημιές και καταστροφές που η Επαρχιακή Διοίκηση θα καταγράψει μόλις μπορέσει.

Η Επαρχιακή Διοίκηση, είπε, είναι σε επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες που συμβάλλουν στην κατάσβεση της φωτιάς και συνέδραμε και με βυτιοφόρα. Δεν γνωρίζει, πρόσθεσε, τι ζημιές έχουν προκληθεί και πόσα σπίτια έχουν καεί. Εξέφρασε δε ετοιμότητα, εάν χρειαστεί, να βοηθήσει η Επαρχιακή Διοίκηση στην φιλοξενία κατοίκων του χωριού σε ξενοδοχεία.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης τόσο από αέρος, με πέντε πτητικά μέσα, όσο και επί του εδάφους συνεχίζουν να επιχειρούν. Το χωριό έχει εκκενωθεί σε μεγάλο βαθμό, εξακολουθούν να βρίσκονται κάτοικοι εκεί που βοηθούν στην κατάσβεση.

Στην περιοχή έχουν μεταβεί και ασθενοφόρα καθώς κάποιοι κάτοικοι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα.

Ιδιώτες έχουν απομακρύνει τραυματισμένα ζώα από την φωτιά για να τα περιθάλψουν σε κτηνιατρικές μονάδες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response