«TA NEA» αποκαλύπτουν την άγνωστη μέχρι σήμερα δικογραφία της επίθεσης με καυστικό υγρό (παρόμοια μ’ εκείνη στην Καλλιθέα εις βάρος 34χρονης ιδιωτικής υπαλλήλου που απασχολεί το τελευταίο 15ήμερο την κοινή γνώμη), η οποία συνδέθηκε με επιχειρηματικά συμφέροντα και παραμένει μέχρι σήμερα ανεξιχνίαστη!
«Ο πρώτος άνδρας ερχόταν προς το μέρος μου με έντονο βηματισμό και με επιθετική στάση σώματος, δείχνοντάς μου σαν να ήθελε να μου επιτεθεί και να με ληστέψει. Κάτι το οποίο τελικώς δεν έπραξε. Συνέχισε την πορεία του αφού είδε ότι εγώ έκανα κάποια βήματα για να τον αποφύγω και μετά συνέχισα να περπατάω. Αφού συνήλθα από το σοκ που προκάλεσε, λίγα μέτρα πιο πάνω και στη γωνία του τετραγώνου μού επιτέθηκε ο δεύτερος άνδρας, ο οποίος μου έριξε το οξύ στο πρόσωπό μου.
Χρησιμοποίησε το αριστερό του χέρι καθώς με το δεξί είχε προφυλάξει το πρόσωπό του. Ενώ, από όσο μπορώ να θυμηθώ, ο ίδιος είχε κρατήσει μία ικανή απόσταση ασφαλείας από μένα. Δεν θυμάμαι χαρακτηριστικά του προσώπου του, καθώς δεν μπόρεσα να τον δω καθαρά στο σκοτάδι. Εκείνος που μου έριξε το θειικό οξύ δεν φορούσε γάντια, χωρίς να είμαι και απολύτως βέβαιη, αλλά θυμάμαι με σιγουριά ότι πήρε μαζί του στη μηχανή το γυάλινο δοχείο το οποίο περιείχε το θειικό οξύ». Το παραπάνω είναι απόσπασμα από τη δραματική κατάθεση της μαχητικής συνδικαλίστριας και πρώην ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνας Κούνεβα που έπεσε θύμα επίθεσης με βιτριόλι τα μεσάνυχτα της 23ης Δεκεμβρίου 2008 στα Πετράλωνα.
«TA NEA» αποκαλύπτουν την άγνωστη μέχρι σήμερα δικογραφία της επίθεσης με καυστικό υγρό (παρόμοια μ’ εκείνη στην Καλλιθέα εις βάρος 34χρονης ιδιωτικής υπαλλήλου που απασχολεί το τελευταίο 15ήμερο την κοινή γνώμη), η οποία συνδέθηκε με επιχειρηματικά συμφέροντα και παραμένει μέχρι σήμερα ανεξιχνίαστη! Με τις πολύχρονες έρευνες των αστυνομικών και δικαστικών Αρχών να μην έχουν αποτέλεσμα και οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Σε μία υπόθεση που επιχειρήθηκε κι εκείνη αρχικά να αποδοθεί σε «προσωπικές αντιζηλίες», αλλά τελικά διαπιστώθηκε ότι είχε άγνωστες προεκτάσεις.
Καταγγελίες για την εργοδοσία
Η Κωνσταντίνα Κούνεβα, η οποία κατάγεται από τη Βουλγαρία, ήταν εκείνο το διάστημα δραστήρια γραμματέας της Παναττικής Ενωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ) και εργαζόταν την τελευταία πενταετία, πριν από την επίθεση, σε εταιρεία καθαρισμού δημόσιων υπηρεσιών. Επιπλέον είχε επανειλημμένως προχωρήσει σε καταγγελίες και παρεμβάσεις για σειρά αυθαιρεσιών της εργοδοσίας. Η Κούνεβα, όπως προκύπτει από τον δικαστικό φάκελο, είχε αναφερθεί σε παρακολουθήσεις πριν από την επίθεση. Οπως σημείωνε σε μία από τις καταθέσεις της, «παρατήρησα να είναι κάθε μέρα ένας διαφορετικός άνδρας και να με παρακολουθεί. Αυτό το κατάλαβα από το γεγονός ότι εγώ έκανα ξαφνικές και απρόβλεπτες κινήσεις, τις οποίες ακολουθούσε αμέσως. Η παρακολούθησή μου είχε αρχίσει από τον Οκτώβριο του 2008 κι ήταν έντονη και καθημερινή την τελευταία εβδομάδα πριν από την εις βάρος μου επίθεση». Αστυνομικοί που έφτασαν επί τόπου στο σημείο αναφέρθηκαν σε δηλώσεις περιοίκων για «οικογενειακό επεισόδιο». Επιπλέον ένας από αυτούς κατέθεσε ότι «όταν φτάσαμε στο σημείο είδαμε περίπου 15 άτομα να βρίσκονται γύρω από μια γυναίκα η οποία ήταν όρθια, σφάδαζε από τους πόνους και καλούσε συνεχώς σε βοήθεια».
Απειλές και καταθέσεις
Ακόμη εντυπωσιάζει η κατάθεση σε άλλη χρονική στιγμή της Κωνσταντίνας Κούνεβα που ανέφερε ότι «συνάδελφοί μου με συμβούλευαν να σταματήσω την τόσο έντονη συνδικαλιστική δράση, λέγοντάς μου χαρακτηριστικά «Κωνσταντίνα, τι μάθαμε; Θα σε σπρώξουν στις γραμμές. Θα σε κάψουνε…»». Στη δικογραφία της υπόθεσης υπάρχουν καταθέσεις τουλάχιστον 10 ατόμων από το προσωπικό κι επαγγελματικό περιβάλλον της που αναφέρθηκαν στις απειλές που είχε δεχθεί.
Η ΕΛ.ΑΣ. επιχείρησε να βρει επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος υπευθύνων εταιρειών καθαρισμού και με τυχόν ανάθεση της επίθεσης με βιτριόλι σε ποινικούς. Εκείνη την περίοδο είχε διαπιστωθεί ότι κάποιοι γνωστοί νονοί της νύχτας – ένας εξ αυτών δολοφονήθηκε το 2009 – αναλάμβαναν συμβόλαια εξόντωσης ανθρώπων με αυτόν τον τρόπο. Ακόμη ελέγχθηκε η τυχόν εμπλοκή στην επίθεση αυτή υπαλλήλων εταιρείας security που είχε εταιρεία καθαρισμού κτιρίων, χωρίς πάλι αποτέλεσμα, παρότι οι δράστες της επίθεσης εναντίον της Κούνεβα επικηρύχθηκαν, το 2009, με 1.000.000 ευρώ από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Το 2017 υπήρξε η τελευταία προσπάθεια εξιχνίασης της υπόθεσης με σχετική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον ενός 41χρονου Αλβανού που είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 10 ετών για παρόμοια αποτρόπαιη ενέργεια με βιτριόλι εις βάρος γνωστού δικηγόρου, τον Δεκέμβριο του 2007, στον Νέο Κόσμο. Ο εν λόγω αλλοδαπός απαλλάχθηκε διά βουλεύματος…