Λάμψη από Αστέρα υποχρέωσε σε ανώμαλη προσγείωση τον «προβληματικό» Παναθηναϊκό (0-1)

Κοινοποίηση:
ΠΑΟ - Αστέρας 0-1

 

Ονειρική ήταν η εκκίνηση για τον Asteras ACTOR  στο νέο πρωτάθλημα και οδυνηρή για τον «προβληματικό» Παναθηναϊκό!

Με εκπληκτική εμφάνιση οι Αρκάδες επικράτησαν με 1-0 των «πρασίνων» χάρη σε γκολ του Κρεσπί στο 51’ με απευθείας φάουλ στο «άδειο» λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ αναδεικνύοντας ένα εξαιρετικό σύνολο. Σε αντίθεση με τον ασύνδετο, «μουδιασμένο» από τον αποκλεισμό του από τον Άγιαξ και κουρασμένο πνευματικά Παναθηναϊκό, που απογοήτευσε με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν την διεκδίκηση του φετινού τίτλου με το… αριστερό. Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά, ψάχνοντας ένα γρήγορο τέρμα που θα του επέτρεπε να διαχειριστεί στη συνέχεια το παιχνίδι, πιέζοντας ψηλά και παίζοντας κυρίως από την δεξιά πλευρά του, με τους Τετέ-Βαγιαννίδη. Την ίδια ώρα, πάντως, ο Asteras AKTOR έδειξε διάθεση να κυκλοφορήσει την μπάλα όποτε του δινόταν η ευκαιρία.  Μάλιστα ήταν εκείνος που είχε και την πρώτη τελική, στο 15ο λεπτό, με το σουτ του Μπαρτόλο από το ύψος της περιοχής ωστόσο να περνάει άουτ. Αλλά και την μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί, στο 18’  με τον Άνταμ να στέλνει την μπάλα με κεφαλιά λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Λοντίγκιν! Με τον πορτιέρο του Παναθηναϊκού να αποκρούσει σωτήρια το σουτ του Μπαρτόλο στο 26’.

Ο Παναθηναϊκός προς το τέλος του πρώτου μέρους  δύο ακόμα μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθεί. Πρώτα στο 41’, όταν από πολύ καλή πάσα του Αράο και σέντρα ακριβείας του Τετέ από την δεξιά πλευρά, ο Γερεμέγεφ έκανε την κεφαλιά αμαρκάριστος, αλλά αστόχησε!

Αποβολή Ζέκα και γκολάρα Κρέσπι!

Ο Αστέρας αφού απορρόφησε την πίεση του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος, στην επανάληψη βγήκε από το «καβούκι» του και έψαξε τις προϋποθέσεις, που τον έφερναν κοντά σε μία σπουδαία νίκη. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλευόμενοι αι την δεδομένη κόπωση των παικτών του Αλόνσο, παρουσιάστηκαν  πολύ πιο «φρέσκιοι» στο δεύτερο 45λεπτο και μέσα σ’ ένα δίλεπτο έθεσαν τις βάσεις τους για το τεράστιο διπλό» Στο 50ό λεπτό ο Κρέσπι από εξαιρετικό συνδυασμό με τον Άνταμ προσπάθησε να ξεπεράσει την αντίσταση του Ζέκα, πριν φύγει … μέτωπο με τον Λοντίγκιν. Με τον Ζέκα να τον ανατρέπει και να δέχεται αδιαμαρτύρητα την αποβολή του με απευθείας κόκκινη κάρτα από τον Τάσο Σιδηρόπουλο!

Στην ίδια φάση ο Κρεσπί ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ και έστειλε στο 51′ την μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν, που τη βρήκε, αλλά δεν κατάφερε να διώξει! Αυτό ήταν συνολικά το 19ο γκολ του Κρεσπί με τη φανέλα των Αρκάδων και πρώτο κόντρα στο «τριφύλλι»!

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: