Μπαράζ από τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ανυποψίαστων ηλικιωμένων σημειώνονται τις τελευταίες μέρες στην Λάρισα, με δεκάδες θύματα να φτάνουν στο σημείο να αναζητήσουν τα παιδιά τους στα επείγοντα των νοσοκομείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του εφημερεύοντος Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κατέφυγαν χθες δεκάδες ηλικιωμένοι οι οποίοι έντρομοι αναζητούσαν το παιδί τους, που υποτίθεται είχε τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα.
Μάλιστα ανέφεραν σε γιατρούς και νοσηλευτές, τον τόπο όπου σημειώθηκε το δυστύχημα, ενώ δήλωναν ενήμεροι πως το τραυματισμένο παιδί τους «μπαίνει τώρα στο χειρουργείο», με το ιατρικό προσωπικό να προσπαθεί να διασταυρώσει τις πληροφορίες, αφού δεν είχε διακομιστεί τραυματίας από τροχαίο στο νοσοκομείο και να καθησυχάσει παράλληλα τους πανικόβλητους ηλικιωμένους.
Συμπολίτες οι οποίοι πέφτουν θύματα τηλεφωνικής απάτης με πρόσχημα τον τραυματισμό του παιδιού τους σε τροχαίο ατύχημα, λόγο για τον οποίο ο υποτιθέμενος γιατρός ζητά μεγάλο χρηματικό ποσό προκειμένου να γίνει άμεσα η χειρουργική επέμβαση.
Οι δεκάδες τηλεφωνικές απάτες χθες συνέπεσαν με τη σύλληψη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, δύο γυναικών υπηκόων Βουλγαρίας. Οι δύο γυναίκες, μάνα και κόρη ηλικίας 50 και 32 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν σε ξενοδοχείο στην περιοχή του ΟΣΕ, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν 12.000 ευρώ. Χρήματα που προέρχονται από την εξαπάτηση ενός 87χρονου και μιας 85χρονης. Στην περίπτωση του 87χρονου ο απατεώνας συστήθηκε ως γιατρός ο οποίος προφασίστηκε πως η νύφη του ηλικιωμένου έχει τραυματιστεί στο πόδι και προκειμένου να χειρουργηθεί άμεσα έπρεπε να δώσει χρήματα. Στην περίπτωση της 85χρονης ο «γιατρός» προφασίστηκε ότι η κόρη της έχει σπάσει το πόδι της, λόγο για τον οποίο χρειαζόταν χειρουργική επέμβαση. Από τον πρώτο απέσπασαν 9.000 ευρώ κι από τη δεύτερη άλλες 3.000 ευρώ.
Οι δύο συλληφθείσες πηγαινοέρχονταν τακτικά από τη Βουλγαρία στη Λάρισα, περιοχή από την οποία δρούσαν σε όλη τη Θεσσαλία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών, οι γυναίκες συμμετέχουν στην εγκληματική δράση της οργάνωσης σε ρόλο «εισπράκτορα», καθώς είναι αυτές που πηγαίνουν να εισπράξουν τα χρήματα. Σε περίπτωση που η επιχείρηση εξαπάτησης αποτύχει, τότε θα συλληφθούν αυτές ως κατώτερα μέλη της οργάνωσης και όχι οι «εγκέφαλοι». Να τονιστεί τέλος ότι η σύλληψη των δύο γυναικών δεν σημαίνει και την παύση της δράσης των απατεώνων. Το αντίθετο μάλιστα, όπως αποδείχθηκε χθες, με τους δράστες να τηλεφωνούν αδιάλειπτα σε δεκάδες σπίτια.