“Λέει ψέματα, εφεύρημα της Ράικου ο Ρασπούτιν!” – Οργισμένη ανακοίνωση Παπαγγελόπουλου

Κοινοποίηση:
papaggelopoulos-768x530

Σε ευθεία επίθεση στην πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Ράικου προχωράει, με δήλωση του, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Μετά την κατάθεση της Ελένης Ράικου στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη, όπου ευθέως φέρεται να τον κατονομάζει για παρεμβάσεις στο έργο της, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απαντάει πως οι ισχυρισμοί της είναι ψευδείς, επισημαίνοντας πως η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς δεν είχε αναφέρει το παραμικρό για τον ίδιο στην επιστολή παραίτησης της.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος μάλιστα καταγγέλλει την κυρία Ράικου η οποία όπως λέει χαρακτηριστικά «εφηύρε τον Ρασπούτιν για αντιπερισπασμό» και προσθέτει πως έχει όλα τα στοιχεία για να το αποδείξει.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου έχει ως εξής: «Υπενθυμίζω ότι στην επιστολή παραίτησης της, η κυρία Ράικου δεν ανέφερε το παραμικρό για εμένα. Απεναντίας μίλησε για τον εντοπισμό 28 εκατομμυρίων ευρώ βρόμικου χρήματος, ενδεχομένως και σε πολιτικούς. Μετά από 1,5 χρόνο εφηύρε τον «Ρασπούτιν» για αντιπερισπασμό. Αφού πέρασε κι άλλος ένας χρόνος, τόλμησε να αναφέρει το όνομα μου. Όλα όσα ισχυρίζεται η κα Ράικου για «Ρασπούτιν» είναι ψέματα. Έχω όλα τα στοιχεία για να το αποδείξω. Ήρθε η ώρα να αναλάβει τις ευθύνες της. Τα υπόλοιπα στη Βουλή και τη Δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου κατονόμασε ευθέως τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης ως το πρόσωπο εκείνο που επιχειρούσε να παρέμβει στο έργο της.

Η κατάθεση της εισαγγελέως Ελένης Ράικου από την πρώτη στιγμή θεωρείτο ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς αφενός παραιτήθηκε από τη θέση της τον Μάρτιο του 2017 καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο της με αιχμή την υπόθεση της Novartis ενώ αφετέρου μέσω κύκλων της τον Οκτώβριο του 2018 έγινε για πρώτη φορά αναφορά στον Ρασπούτιν ο οποίος «εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος «νταβατζή»», υπέδειξε «πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: