Λέσβος: Χαμός με τις «έτσι θέλω» συγχωνεύσεις τάξεων – Κινητοποίηση των γονιών

Κοινοποίηση:
BDFBDFBDFBDFD

Δεν έχουν τέλος οι αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες γονέων μαθητών για τις αιφνιδιαστικές και χωρίς σχεδιασμό συγχωνεύσεις τάξεων που ζητά το Υπουργείο Παιδείας παραμονές της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς αδιαφορώντας για τις εκπαιδευτικές και μαθητές ανάγκες.

 To πρωί της Δευτέρας, 26 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, την ΕΛΜΕ, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Μυτιλήνης και σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων του νησιού έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στη Μυτιλήνη.

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς μιλώντας stonisi.gr μετά τη συγχώνευση τμημάτων στο Ειδικό Σχολείο Μυτιλήνης, το 9ο ΔΣ Μυτιλήνης, το ΔΣ Βαρειάς, το ΔΣ Καλλονής και το ΔΣ Παναγιούδας το Υπουργείο Παιδείας επανήλθε απαιτώντας τη συγχώνευση τριών επιπλέον τμημάτων: στο 10ο ΔΣ Μυτιλήνης, στο 2ο Νηπιαγωγείο Πλωμαρίου και στο 9ο ΔΣ Μυτιλήνης για δεύτερη φορά.

Εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, ο Ευάγγελος Αιμιλιανός, περιφερειακός επόπτης ποιότητας, απούσας της Καίτης Στρατάκη, δέχτηκε την πίεση από τους διαμαρτυρόμενους γονείς και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τις συνέπειες των συγχωνεύσεων. Οι συγχωνεύσεις οδηγούν σε αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, κάτι που δημιουργεί προβλήματα σε σχολεία που ήδη αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες

Ο πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, Παναγιώτης Καρίπης, επεσήμανε ότι η συγχώνευση τμημάτων με λιγότερους από 20 μαθητές είναι απαράδεκτη, επισημαίνοντας ότι αυτό επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα της εκπαίδευσης και την ασφάλεια των μαθητών. Οι γονείς ανησυχούν ιδιαίτερα για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και αναπηρίες, οι οποίοι, χρειάζονται μικρότερα τμήματα για να έχουν την απαραίτητη υποστήριξη.

Τόσο από τη μεριά των εκπαιδευτικών όσο και από τους γονείς καταγγέλθηκε «η πρωτοφανής για τα εκπαιδευτικά χρονικά επιχείρηση περικοπής και συγχώνευσης τμημάτων, με μοναδικό σκοπό την εξοικονόμηση πόρων σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: