Λήγει η προθεσμία για παραγωγούς και πωλητές λαϊκών αγορών για ηλεκτρονική καταχώρηση αδειών

Κοινοποίηση:
ΜΑΚ

Ως τις 10 Ιουλίου 2024 έχουν περιθώριο να καταχωρήσουν την άδειά τους στο σύστημα παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών

Λήγει στις 10 Ιουλίου 2024 η προθεσμία για παραγωγούς και πωλητές λαϊκών αγορών, που πρέπει να καταχωρήσουν την άδειά τους στο σύστημα.

Η διαδικασία άρχισε στις 15 Μαρτίου και παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών έχουν περιθώριο 12 μέρες για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία. Ειδικότερα, η καταχώριση θα αφορά άδειες, οι οποίες δεν έχουν καταργηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4849/2021 ή προγενέστερου νομοθετικού πλαισίου.

Καταγραφή των αδειούχων ελεύθερου εμπορίου στο Πληροφοριακό Σύστημα

Οι κάτοχοι αδειών ελεύθερου εμπορίου καταγράφονται στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά» (Ο.Π.Σ.Α.Α.). Το ζήτημα της καταγραφής των αδειούχων ελεύθερου εμπορίου αφορά όσους απέκτησαν άδεια πριν την έναρξη ισχύος του ν. 4849/2021, δηλαδή πριν την 1η Φεβρουαρίου 2022. Συγκεκριμένα στο πληροφοριακό σύστημα πρέπει να ενταχθούν:

  1. Κάτοχοι αδειών παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών, στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου οι οποίες δεν έχουν καταργηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4849/2021 ή προγενέστερου νομοθετικού πλαισίου.
  2. Κάτοχοι αδειών επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών, στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου οι οποίες δεν έχουν καταργηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4849/2021 ή προγενέστερου νομοθετικού πλαισίου.
  3. Κάτοχοι αδειών χειροτέχνη-καλλιτέχνη οι οποίες χορηγήθηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις του προηγούμενου νόμου για το υπαίθριο εμπόριο, δηλαδή το άρθρο 45 του ν. 4497/ 2017 (Α΄ 171).

Υπενθυμίζουμε πως η προθεσμία έληξε για τους άλλους κατόχους άδειας παραγωγού και επαγγελματία πωλητή στο στάσιμο εμπόριο αλλά και για τους κατόχους άδειας χειροτέχνη – καλλιτέχνη ήδη από τα τέλη Μάη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

Leave a Response