Η Λίντα Γίγα γεννιέται το 1964 και τα εκφραστικά της μάτια και το αψεγάδιαστο κορμί της αφήνουν ιστορία καθώς μαζί με το υποκριτικό της ταλέντο τη βοηθούν να γίνει μια από τις πιο αγαπημένες σταρ της της δεκαετίας που ανθίζει η βιντεοκασέτα.
Η αινιγματική εξαφάνιση της Λίντας Γίγα μετά τη χρυσή γι’ αυτή δεκαετία του 1980 συνδέεται ενδεχομένως με την οικογένεια που έκανε στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν και αποτραβήχτηκε από τη showbiz για να μεγαλώσει όπως ήθελε το παιδί της. Οι φιλοδοξίες της μεγάλης υποκριτικής καριέρας υποχώρησαν μπροστά στο θαύμα της μητρότητας και τη δημιουργία μιας ευτυχισμένης οικογένειας που ωστόσο δεν κράτησαν για πολύ καθώς η αρρώστια την νίκησε.
Επαγγελματική πορεία
Θα τη δούμε για πρώτη φορά στο σελιλόιντ το 1985 να πλαισιώνει τους Βουτσά και Μουστάκα στα αξέχαστα «Τούβλα« του Όμηρου Ευστρατιάδη, πραγματική φήμη θα αποκτήσει ωστόσο δύο χρόνια αργότερα, στο «Αδελφή μου, αγάπη μου» (1987) του Γιάννη Χαρτοματζίδη. Ο οποίος έχει ήδη επιλέξει για τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον Πάνο Μιχαλόπουλο, που σκίζει καθ’ όλη τη δεκαετία του 1980, και ψάχνει ένα φρέσκο πρόσωπο με σεξαπίλ και θηλυκότητα, αλλά και γλύκα και σεμνότητα, για να τον πλαισιώσει. Και το βρίσκει στην όλο νάζι Λίντα Γίγα!
Η ταινία κάνει την παρθενική της προβολή τον Μάρτιο του 1987 και το ανδρικό κοινό έρχεται αντιμέτωπο με την αιθέρια οπτασία που βγάζει τα ρούχα της για να ποζάρει για τον χρωστήρα του Μιχαλόπουλου, μένοντας μονάχα με ένα μπλε σεντόνι. Σκηνή που βέβαια δεν θα ξεχνούσε ποτέ! Πόσο μάλλον που την ίδια χρονιά η αποκαλυπτική Γίγα θα κάνει εκείνη τη μοιραία φωτογράφιση στο ανδρικό περιοδικό «Playboy» και θα παίξει την πέτρα του σκανδάλου δίπλα στον Γιώργο Κωνσταντίνου στο καλτ αριστούργημα του τελευταίου «The Κόπανοι» (1987)!
Η συνεργασία με τον Νικόλα Άσιμο και η προβολή της ταινίας στην Ιαπωνία!
Το 1989, η Λίντα Γίγα, εμφανίστηκε στην ταινία του Κώστα Φέρρη «Oh! Babylon» που αποτελούσε ελεύθερη μεταφορά των «Βακχων» του Ευριπίδη στη σύγχρονη εποχή.
Στην ταινία, που τιμήθηκε με διάφορα βραβεία, πρωταγωνιστούσαν οι Γιώργος Μοσχίδης, Αλκης Παναγιωτίδης, Κωνσταντίνος Τζούμας, Σωτηρία Λεονάρδου, Τάνια Τρύπη, ο θρυλικός Νικόλας Ασιμος, λίγο πριν δώσει τέλος στη ζωή του κ.α.
Η ταινία, είναι χαρακτηριστικό, ότι έκανε ντεμπούτο στις αίθουσες στην Ιαπωνία (15 Ιουλίου 1989)! Η Λίντα Γίγα, απέδειξε συμμετέχοντας σ΄ αυτή, ότι είχε μεγαλύτερες ερμηνευτικές δυνατότητες απ’ όσες πρόλαβε να μας δείξει….μέσα από ρόλους που στην ουσία εστίαζαν στη σεξουαλικότητά της.
Η τελευταία ταινία, στην οποία μάλιστα πρωταγωνίστησε, ήταν «Ο Πρωτάρης Μπάτσος και η Τροτέζα» (1989), του Κώστα Καραγιάννη, δίπλα στον Στάθη Ψάλτη.
Στην τηλεόραση, πρωτοεμφανίστηκε το 1989, στη σειρά της ΕΤ2, «Οι Άγγελοι κι Εγώ», σε σκηνοθεσία Τάκη Βουγιουκλάκη. Στο σίριαλ αυτό πρωταγωνιστούσαν επίσης, ο αξέχαστος Κώστας Ρηγόπουλος, η Τέτη Σχοινάκη, η Έφη Πικουλα και ο Παύλος Ευαγγελόπουλος.
Το 1991, εμφανίστηκε δίπλα στον πρόσφατα χαμένο Γιάννη Μιχαλόπουλο, στο σίριαλ του ΑΝΤ1 «Οι Εργένηδες» σε σκηνοθεσία Όμηρου Ευστρατιάδη και στη βραχύβια σειρά του Γιώργου Κωνσταντίνου «Κύριε Καθηγητά, πού Κοιμηθήκατε χθες;» που προβλήθηκε από το MEGA.
Μετά ήρθαν οι ανεπανάληπτοι «The Κόπανοι» να την εγκαθιδρύσουν ως ένα ακόμα σκοτεινό αντικείμενο του πόθου μιας ολόκληρης δεκαετίας. Κι εκείνη πλαισίωνε τη σέξι παρουσία της με ένα μελαγχολικό ύφος και μια κοριτσίστικη φωνή συνθέτοντας ένα εκρηκτικό μείγμα που έβρισκε το ανδρικό κοινό τουλάχιστον ακαταμάχητο!
Η απόσυρση από την υποκριτική
Η Λίντα Γίγα όπως έγινε εξάλλου γνωστό από τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν κατά την ημερομηνία του θανάτου της, στα μέσα της δεκαετίας του 1990 χτυπήθηκε από το επικίνδυνο αυτοάνοσο νόσημα «Λύκος» (Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος), μια ρευματική πάθηση που προσβάλλει τις αρθρώσεις και περιλαμβάνει συχνά και ανωμαλίες του ανοσοποιητικού συστήματος.
Η ηθοποιός Λίντα Γίγα, σε ηλικία 52 ετών, έχασε τη μάχη που έδινε εδώ και χρόνια με την ασθένεια λύκος
Τραγικές φιγούρες η μητέρα της, η οποία είχε κυριολεκτικά καταρρεύσει, ο σύζυγος της και το μοναχοπαίδι τους, η Μύριαμ, η οποία ως επικήδειο για τη μητέρα της διάβασε δύο ποιήματα, τις «Θερμοπύλες» του Καβάφη και ακόμη ένα το οποίο είχε γράψει η Λίντα Γίγα, σκορπώντας συγκίνηση στους παρευρισκόμενους. Οι συνάδελφοι της εκλιπούσης έλαμψαν δια της απουσίας τους, αφού το «παρών» έδωσαν μόνο ο Μάκης Κωστίνης και ο βοηθός σκηνοθέτη και διευθύντρια παραγωγής Έφη Κοσμά, η οποία μας αποκάλυψε τη μεγάλη – και απραγματοποίητη τελικά επιθυμία της φίλης της.
Πηγή: enimerotiko.gr