Λαμία: Ανακάλυψαν μυστική σήραγγα κατασκευασμένη από… (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
siraga3-600x450

Η υπόγεια σήραγγα που περνά  κάτω από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης της Λαμίας , ξεκινά κάπου από το Δημοτικό Στάδιο και καταλήγει χαμηλά στις γραμμές, περνώντας και από την πλατεία Λαού και  κατασκευάστηκε από Βενετούς ή Τούρκους.Σήμερα αποτελεί υπόνομο, ενώ εξετάζεται αν η πρώτη της χρήση ήταν διαφορετικού χαρακτήρα, καθώς στη Λαμία αιωρείται ακόμα ο θρύλος μιας μυστικής σήραγγας διαφυγής του κάστρου.

Κατά την εκτέλεση έργου πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες : επιθεώρηση κατάστασης και αποτύπωση διευθύνσεων πορείας σε τμήμα της παλαιάς λιθόκτιστης κεντρικής υπονόμου κάτω απ’ το κέντρο της Λαμίας.

Η σήραγγα έχει διαστάσεις 1.20×1.85m, και η πρόσβαση γίνεται μόνο με ανεξάρτητη αναπνευστική συσκευή πεπιεσμένου αέρα.

Είναι περίπου δύο χιλιόμετρα με πολλές προσβάσεις (ίσως και 15) από φρεάτια.Δεν είναι βατή σε όλο το μήκος της και δεν είναι επισκέψιμη, ενώ μάλιστα είσοδος της αποτελεί «κίνδυνο θάνατο» από επικίνδυνα αέρια.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. πολυ ενδιαφερον. Η στοα αποκλειεται να ειναι οθωμανικη. Τι χρηση ειχε; Οχι βεβαια αποχετευση με τετοιο υψος. Επθσης, μην υποτιματε το μερος, δεν περασαν μονο οι Ενετοι, κι αν περασαν, δεν επενδυσαν, εμειναν λιγο.

  2. Ενα σχολιο μου που αφορουσε την διαφημιση του Βασιλοπουλου για τον Πατερα πηγε κατα λαθος στην Στοα της Λαμιας …

    1. Μήπως μπετοβλακα ήθελες να ΓΡΑΨΕΙΣ για την Σασα Μπαστα και σου έκατσε εδω;

  3. Ρε σιχαματα,θα ηθελα να ηξερα στην Γιορτη της μητερας τι θα βαζατε???ενα πιτσιρικα να τον εχει η μανα του στην αγκαλια της και αυτος να της βαζει μουστακια μουσια,και να του λεει η μανα του .για σενα αγορι μου αλλαζω και φυλο? Λιγη ντροπη και λιγη τσιπα δεν βλαπτει ρε κακομοιρηδες ολα τα εχετε ξεφτιλισει !!!!!

Comments are closed.