Λαμία: Ανακοίνωση της Κ.Α.Ρ.ΠΑ. για τη δηλητηρίαση του 20χρονου φοιτητή

Κοινοποίηση:
nosokomeio-1-782x440-1

Οπως αναφέραμε και χθες 20χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λαμία, πήγε στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση.

Νέο σοβαρό περιστατικό τροφικής δηλητηρίασης στη Λαμία – Στο νοσοκομείο 20χρονος φοιτητής

Με αφορμή αυτό το συμβάν η Κίνηση Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής ΠΑρέμβασης (Κ.Α.Ρ.ΠΑ.) εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, ζητώντας να ακουστεί η αγωνία τους για ποιοτικές υπηρεσίες προς τους φοιτητές.

«Πρόσφατα στην πόλη μας συγκλονιστήκαμε όταν μάθαμε ότι παιδιά δημοτικού δηλητηριάστηκαν από σχολικά γεύματα που προμήθευε εταιρεία logistics με έδρα την Λαμία. Δεν πέρασε ούτε μήνας και περιστατικό σημειώθηκε, όπως διαβάζουμε στα τοπικά μέσα, και στην φοιτητική λέσχη της πόλης.

Είναι απαράδεκτο εν έτη 2024, οι φοιτητ(ρι)ες και οι μαθητ(ρι)ες να τρώνε φαγητό από δημόσιες δομές και να καταλήγουν στο νοσοκομείο, και για φαγητό μάλιστα που καλούμαστε καθημερινά να πληρώνουμε 3.5 ευρώ.

Πλέον το σύνθημα «από τύχη ζούμε», αφορά κάθε πτυχή της ζωής μας. Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι είναι δίκαιο το αίτημα της αριστεράς, πως δεν μπορεί να λειτουργήσει προς το συμφέρον των φοιτητ(ρι)ών η διαχείριση των φοιτητικών λεσχών και εστιών από ιδιώτες, αφού πρώτα θα βάζουν ως κύριο μέλημά τους το κέρδος και όχι την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, που έχουν ανάγκη οι φοιτήτ(ρι)ες.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν θα το αφήσουμε έτσι. Ζητάμε εβδομαδιαίους υγειονομικούς ελέγχους εδώ και ΤΩΡΑ. Οι φοιτητικές λέσχες είναι απαραίτητες για πολλούς/πολλές/πολλά από εμάς για να μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα και δεν μας νοιάζει η τσέπη του εργολάβου. Ζητάμε ποιοτικό φαγητό, δωρεάν για κάθε φοιτητ@. Άμεσα θα γνωστοποιήσουμε το γεγονός και στην φοιτητική μέριμνα και στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και ελπίζουμε στην συνεργασία τους, ώστε να δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματα μας. Διαφορετικά, θα ξαναβρεθούμε στους δρόμους για να διατρανώσουμε τις ανάγκες μας.»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: