Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στην ουκρανική κρίση

Κοινοποίηση:
Ουκρανία-11

-Η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε κυρώσεις εναντίον ρωσικών τραπεζών και Ρώσων με μεγάλη περιουσία, ενώ τα κράτη μέλη της ΕΕ προσπαθούν να καταλήξουν σε μια κοινή γραμμή αντίδρασης.

-Παράλληλα, την ίδια ώρα που η ρωσική Δούμα ενέκρινε και τυπικά την αναγνώριση των αποσχισθεισών περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας, η Γερμανία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη διαδικασία αδειοδότησης του ρωσικού αγωγού Nord Stream 2.

Συνεδριάζει εκτάκτως η Επιτροπή ΝΑΤΟ-Ουκρανίας

 Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 6 μ.μ. (ώρα Ελλάδας και Κύπρου), μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης. Η Επιτροπή ΝΑΤΟ-Ουκρανίας (NUC) είναι το όργανο λήψης αποφάσεων που είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη της σχέσης ΝΑΤΟ-Ουκρανίας και για τη διεύθυνση των δραστηριοτήτων συνεργασίας. Παρέχει επίσης ένα φόρουμ για διαβουλεύσεις μεταξύ των Συμμάχων και της Ουκρανίας για θέματα ασφάλειας κοινού ενδιαφέροντος.  To NATO καταδίκασε την απόφαση της Ρωσίας να επεκτείνει την αναγνώριση της αυτοαποκαλούμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» και της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ».
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: