Λευκορωσία: Γερμανός τρομοκράτης καταδικάστηκε σε θανατική ποινή – Του την χάρισε ο Λουκασένκο

Κοινοποίηση:
dc78c69210d7178e03aa438974d513b3_XL

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο αποφάσισε να δώσει χάρη στον 30χρονο Γερμανό

Ο καταδικασμένος προσφάτως σε θάνατο Ρίκο Κρίγκερ ο οποίος κρίθηκε ένοχος για κατηγορίες σχετικά με τρομοκρατία και σύμφωνα με τη λευκορωσική Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Wjasna», ήταν υγειονομικός υπάλληλος του γερμανικού Ερυθρού Σταυρού, έλαβε χάρη από τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Ο Κρίγκερ καταδικάστηκε στις 24 Ιουνίου σε θάνατο και θεωρείται από την κυβέρνηση της Λευκορωσίας ότι σχετίστηκε με το τάγμα «Kastus Kalinouski», στο οποίο υπηρετούν Λευκορώσοι που πολεμούν στο πλευρό της Ουκρανίας εναντίον του ρωσικού στρατού!

Το τάγμα έχει δηλώσει ότι ο Γερμανός δεν ανήκε στις τάξεις του. Οι κατηγορίες για τις οποίες κρίθηκε ένοχος περιλαμβάνουν «δράση μισθοφόρου», «τρομοκρατικές ενέργειες» και σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο άνδρας εμφανίστηκε στην λευκορωσική τηλεόραση να παραδέχεται τα εγκλήματα και την συνεργασία του με τις ουκρανικές υπηρεσίες, να δηλώνει απογοητευμένος από τις γερμανικές αρχές και να εκφράζει την ελπίδα ότι ο πρόεδρος Λουκασένκο θα τον συγχωρήσει και θα του δώσει χάρη, προκειμένου να αποφύγει την θανατική ποινή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: