Λιβανέζος αναλυτής για το Ισραήλ: «Ο κόσμος ζει την πιο επικίνδυνη στιγμή από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

Κοινοποίηση:
israel-gaza-arthro

Σε μια δυσάρεστη διαπίστωση προχώρησε την Τετάρτη (11/10) ένας Λιβανέζος πολιτικός αναλυτής στο Al Jazeera, ο οποίος σχολίασε τη φονική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Ο Hassan Ahmad Khalil ανέφερε ότι «μόλις ανοίξει ένα μέτωπο στην Γάζα και τα σύνορα του Λιβάνου, αυτό αυτομάτως θα σημαίνει ότι η Τουρκία και το Ιράκ εμπλέκονται, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, που θα εμπλέκει και το Ιράν ενάντια στους Ισραηλινούς και το δυτικό στρατόπεδο».

Εκφράζοντας την αγωνία του για τις ζοφερές συνέπειες μιας κλιμακούμενης πολεμικής σύγκρουσης είπε ότι: «Και οι δύο πλευρές δεν μπορούν να σκεφτούν μια win-win κατάσταση έπειτα από μια τέτοια βίαιη αντιπαράθεση. Το καλύτερο σενάριο είναι και τα δύο στρατόπεδα να καταλήξουν σε μια κατάσταση χωρίς ήττα, χωρίς απώλεια. Το λέω κατηγορηματικά, ο κόσμος ζει την πιο επικίνδυνη στιγμή από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Τέλος, τόνισε ότι «σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, μιλάμε για Αρμαγεδώνα. Κάποιοι μπορεί να σκεφτούν ότι υπερβάλλω, αλλά όλοι παίζουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Όλοι είναι στριμωγμένοι σε μια γωνία και ψάχνουν διάδρομο για να εκτονώσουν την ένταση».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. όσο για το Λίβανο, τι σόι κράτος(;) είναι αυτό, τους ταιριάζει ατάκα απο ταινία «τα κάνες σκατα ρε Στέλιο» , έρχεται η σειρά του Ιραν και από πίσω της Τουρκίας

  2. Τώρα θα τους γ$&σουν, ποια Τουρκία και πιο Ιράν, έτσι έλεγαν ότι το Ιράκ θα ηταν δύσκολος αντίπαλος, απλά θα βγάλουν πολλοί πολύ χρήμα όπως σε κάθε πόλεμο

Comments are closed.