Λιβύη: Η εισαγγελία διέταξε 23 συλλήψεις αξιωματούχων για τη φονική πλημμύρα στη Ντέρνα

Κοινοποίηση:
Libui_-I-t-derna

Η εισαγγελία της Λιβύης διέταξε το πρωί της Δευτέρας τη σύλληψη αρκετών αξιωματούχων, που σχετίζονται με τις τραγικές συνέπειες της κακοκαιρίας «Daniel» στην πόλη Ντέρνα πριν από δύο εβδομάδες.

Σε ανακοίνωσή της η Εισαγγελία ανέφερε ότι αποφασίστηκε η κράτηση 16 αξιωματούχων που είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των εγκαταστάσεων των φραγμάτων της χώρας, 6 αξιωματούχων της Αρχής Υδάτινων Πόρων και του δημάρχου της Ντέρνα «για παρέκκλιση από τις υποχρεώσεις της εντολής διαχείρισης των κονδυλίων που διατέθηκαν για την ανοικοδόμηση και την ανάπτυξη της πόλης».

Ο επίσημος απολογισμός των νεκρών συνεχίζει να αυξάνεται, ξεπερνώντας τους 3.800 το Σάββατο, έπειτα από την πλημμύρα, η οποία έσπασε δύο γερασμένα φράγματα της Ντέρνα. Έτσι, ένας τεράστιος όγκος σάρωσε την περιοχή στις 10 Σεπτεμβρίου, παρασύροντας χιλιάδες ανθρώπους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ερευνητές ολοκλήρωσαν τη διεξαγωγή των αρχικών ανακρίσεων και συνέστησαν την προφυλάκιση των υπευθύνων. Στη συνέχεια ζήτησαν να γίνει η απαραίτητη έρευνα για τους υπόλοιπους υπεύθυνους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.