Λιμενικός ήρωας: Διάσωση Ιταλίδας στην Κρήτη

Κοινοποίηση:
pnigmos

Μια 31χρονη Ιταλίδα τουρίστρια βρέθηκε σε δύσκολη θέση το μεσημέρι του Σαββάτου στην παραλία της Μίλατο Λασιθίου. Εντοπίστηκε εξαντλημένη να κολυμπά σε μια απομονωμένη περιοχή και διασώθηκε από έναν λιμενικό.

 

Η τουρίστρια είχε πραγματικά «άγιο», καθώς την ανακάλυψαν άλλοι λουόμενοι, οι οποίοι ενημέρωσαν άμεσα το Λιμενικό Σώμα. Ένας λιμενικός έσπευσε στο σημείο, βούτηξε στη θάλασσα και κατάφερε να την ανασύρει, μεταφέροντάς την με ασφάλεια στην ακτή, σώζοντας την από τον κίνδυνο πνιγμού, καθώς οι δυνάμεις της είχαν σχεδόν εξαντληθεί.

Μετά τη διάσωσή της, η 31χρονη έλαβε τις πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που είχε φτάσει στο σημείο. Παρά την ταλαιπωρία της, αποφάσισε να επιστρέψει στο κατάλυμά της και δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, «τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ελούντας ότι μία αλλοδαπή λουόμενη (υπήκοος Ιταλίας), βρίσκεται σε δυσχερή θέση σε δύσβατο βραχώδες παραθαλάσσιο σημείο της περιοχής Μιλάτου Λασιθίου. Στην περιοχή μετέβη ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε εξαντλημένη την 31χρονη, εντός της θάλασσας, πλησίον βραχώδους ακτογραμμής. Ένα στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έπεσε στη θάλασσα, ανέσυρε τη λουόμενη και την μετέφερε με ασφάλεια στη στεριά. Στην 31χρονη, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που είχε φτάσει στο σημείο, χωρίς ωστόσο εκείνη να επιθυμεί την περαιτέρω διακομιδή της στο νοσοκομείο».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: