Λονδίνο σε κόντρα με Έλον Μάσκ για τις δηλώσεις του περί εμφύλιου πολέμου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κοινοποίηση:
meaculpa-elon-musk-696x392

Ο Έλον Μασκ δεν φαίνεται να πτοείται από τη δυσαρέσκεια που εξέφρασε χθες η Ντάουνινγκ Στριτ σχετικά με το σχόλιό του πριν από λίγες ημέρες ότι «ο εμφύλιος πόλεμος είναι αναπόφευκτος» στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, το σχόλιο του Μασκ για τα βίαια επεισόδια κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της μετανάστευσης που σημειώνονται καθημερινά μετά τη σφαγή τριών κοριτσιών στη βορειοδυτική Αγγλία εξόργισε το Λονδίνο.

Χθες, ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Keir Starmer δήλωσε ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για σχόλια όπως αυτά». «Αυτό που είδαμε σε αυτή τη χώρα είναι οργανωμένη τραμπούκικη συμπεριφορά που δεν έχει θέση στους δρόμους μας ή στο διαδίκτυο… Μιλάμε για μια μειοψηφία τραμπούκων που δεν εκπροσωπούν τη Βρετανία… Ο πρωθυπουργός δεν συμμερίζεται αυτά τα συναισθήματα του Μασκ» , δήλωσε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Στάρμερ.

Ωστόσο, ο δισεκατομμυριούχος δεν σταμάτησε εκεί. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, σύμφωνα με την Daily Mail, επέκρινε επίσης τη βρετανική αστυνομία, εκφράζοντας τη συμφωνία του με ένα σκίτσο που υπονοεί ότι οι αρχές χειρίζονται τους παράνομους μετανάστες και τους ντόπιους με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Στην κορυφή του σκίτσου, υπάρχει η καρικατούρα ενός άνδρα που φοράει κορδέλα με την πακιστανική σημαία, κρατάει μαχαίρι και λέει “σκοτώστε τους άπιστους”. “Είμαστε εδώ για να σας προστατεύσουμε”, απαντά ένας αστυνομικός δίπλα του. Στο κάτω μέρος της γελοιογραφίας, ένας άλλος άνδρας λέει: “Απλώς δεν θέλω να μαχαιρώσουν τα παιδιά μου” και ο αστυνομικός τον κατηγορεί ότι είναι “ναζί”.

Ο χρήστης που δημοσίευσε το σκίτσο υποστήριξε στη λεζάντα ότι η φήμη της βρετανικής αστυνομίας έχει αμαυρωθεί, με τον Musk να σχολιάζει ότι όντως φαίνεται να υπάρχει άνιση μεταχείριση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: