Λουκέτο στο λούνα παρκ της εμποροπανήγυρης στα Γρεβενά!

Κοινοποίηση:

Λουκέτο έβαλε τελικά το βράδυ του Σαββάτου, μετά από προφορική εντολή του εισαγγελέα προς την αστυνομία ο Δήμος Γρεβενών στο λούνα παρκ που λειτουργούσε στο πλαίσιο της ετήσιας εμποροπανήγυρης, καθώς με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Υποδομών και Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Ανάπτυξης ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας εταιρείας που το είχε πιστοποιήσει.

Έτσι όσοι γονείς και παππούδες βρέθηκαν σήμερα στην εμποροπανήγυρη δεν μπόρεσαν να αφήσουν στο λούνα παρκ τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Από την πλευρά της η ιδιοκτησία του λούνα παρκ εκφράζει την απορία της γιατί δεν ενημερώθηκε από κανέναν σχετικά με την ανάκληση αυτή.

Ο δήμαρχος Κυριάκος Ταταρίδης μιλώντας την ΕΡΤ επισήμανε ότι και ο Δήμος Γρεβενών δεν ενημερώθηκε για την εξέλιξη αυτή πριν επιτρέψει την εγκατάσταση του στο χώρο της εμποροπανήγυρης.

Σύμφωνα με την απόφαση της αρμόδιας διεύθυνσης του Υπουργείου Ανάπτυξης που δημοσιεύτηκε στη διαύγειας στις 7 Οκτωβρίου, έχει ληφθεί και η απόφαση του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης σύμφωνα με την οποία υποχρεούται η εταιρεία πιστοποίησης να αποσύρει άμεσα όλες τις εκθέσεις ελέγχου και τα πιστοποιητικά που έχει χορηγήσει.

Το λούνα παρκ εγκαταστάθηκε στην εμποροπανήγυρη των Γρεβενών στις 6 Οκτωβρίου και στις 8 Οκτωβρίου ο Δήμος Γρεβενών έδωσε την άδεια για τη λειτουργία του, η οποία τελικά ανακλήθηκε με προφορική εντολή του εισαγγελέα καθώς υπήρξε καταγγελία του Γιώργου Καμπαϊλή, πατέρα του 19χρονου που είχε χάσει τη ζωή του το καλοκαίρι στο μοιραίο να παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Αναφορά για το θέμα αυτό είχε κάνει τις προηγούμενες ημέρες με ανακοίνωση της, η παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γρεβενών “Λαϊκή Συσπείρωση”, θέτοντας ερωτήματα για την ασφάλεια λειτουργίας του λούνα παρκ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response