Λυτρώθηκε με Σπόραρ στο 96’ ο «προβληματικός» Παναθηναϊκός κόντρα στον Λεβαδειακό (1-0)

Κοινοποίηση:
Σπόραρ

Τα … χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός, μέχρι να καταφέρει να λυγίσιε με 1-0 την αντίσταση του μαχητικού Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ και να κάνει «σεφτέ» στο ελληνικό πρωτάθλημα. Για να ακριβολογούμε,  οι «πράσινοι« χρειάστηκαν την εκτελεστική οξυδέρκρει του Αντρ΄Σπόραρ που αποτέλεσε την «χρυσή» αλλαγή του Ντιέγκο Αλόνσο χαρίζοντας την νίκη στο «Τριφύλλι στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Λεβαδειακός που ήταν αρκετά θαρραλέος από ο ξεκίνημα, επιχείρησε  να αιφνιδιάσει και μόλις στο πρώτο λεπτό είχε δοκάρι, με κοντινό σουτ του Γιαννιώτα, που βρέθηκε σε επίκαιρη θέση. Στο 23’ χάθηκε η πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό! Ωραία κυκλοφορία της μπάλας, Τσέριν και Γερεμέγεφ έπαιξαν  το «ένα-δύο», ο πρώτος σούταρε  εντός περιοχής από πλάγια θέση, αλλά ο Γκροφ απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.

Στο 43΄και έπειτα από  εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα, ο Πελίστρι κοντρόλαρε και  σούταρε από πλάγια και δεξιά στην περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Οι γηπεδούχοι μετά το απογοητευτικό πρώτο μέρος προσπάθησαν να γίνουν πιο πιεστικοί στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Στο 46’  μετά από ωραία εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα, Βαγιαννίδης και Σένκεφελντ δεν μπόρεσαν να κάνουν την προβολή και η ευκαιρία χάθηκε.

Στο 54′ ο Λεβαδειακός σκόραρε στην αντεπίθεση, με τον Γιαννιώτα, αλλά το τέρμα ακυρώνεται για οσφάιντ του Όζμπολτ στο ξεκίνημα της φάσης. Μάι φάση πολύ οριακή…

Ο Αλόνσο βλέποντας τον Παναθηναϊκό να δυσκολεύεται να «ανοίξει την πολυπρόσωπη άμυνα τν Βοιωτών προχώρησε σε τριπλή αλλαγή. Οι Τετέ, Τζούριτσιτς και Σπόραρ πήραν τις θέσεις των Μαντσίνι, Μπακασέτα και Πελίστρι. Με τον Σλοβένο φορ να αποδεικνύεται σε χρυσή αλλαγή για το «τριφύλλι» και στο 96’ να χαρίζει την νίκη στους »«πράσινους»  αφού πρώτα αυτή έχει σταματήσει στο δοκάρι από την κεφαλιά του Τετέ…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: