Με δύναμη και με αξιοπρέπεια μίλησε για την οικογένεια του, για τον χρόνο που τους άρεσε να περνάνε όλοι μαζί και περιέγραψε τη ζωή του άτυχου νέου όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «ήταν ερωτευμένος με την Ελλάδα».
Του άρεσε να παίζει ποδόσφαιρό και σκάκι. Σπούδασε οικονομικά και επιχειρήσεις ενώ η απόφαση του ήταν να δημιουργήσει και να λανσάρει την δική του γραμμή ρούχων.
Ο Φίλμπερτ Χέντερσον είπε ότι ο Μπάκαρι είχε σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων, έχοντας πάρει και υποτροφία, ενώ κατά την διάρκεια των σπουδών του εργαζόταν τους καλοκαιρινούς μήνες, ως υπάλληλος στο τοπικό κοινοβούλιο και τη γερουσία στο Τέξας, για να έχει τα δικά του χρήματα.
Μετά το τέλος των σπουδών του αποφάσισε να επιστρέψει στην αγαπημένη του χώρα (είχε επισκεφθεί και στο παρελθόν την Ελλάδα). Ήταν ενθουσιασμένος με αυτό το ταξίδι το οποίο θα έκανε με φίλους. Αυτό θυμάται ο πατέρας του που τον συνόδευσε μαζί με την μητέρα του άτυχου νέου στο αεροδρόμιο. «Του είπαμε πως τον αγαπάμε και έφυγε χαρούμενος» είπε με σπασμένη φωνή..
«Μία μέρα πριν τον θάνατο του με πήρε αξημέρωτα τηλέφωνο. Ήθελε να μου ευχηθεί πρώτος για τα γενέθλια μου. Μας έστελνε φωτογραφίες και ξέραμε ότι ήταν χαρούμενος».
Το τηλεφώνημα από την Αμερικανική Πρεσβεία για την τραγική είδηση
Το επόμενο βράδυ ήταν για την οικογένεια αυτό που άλλαξε τη ζωή τους.
«Όταν είδαμε ότι μας κάλεσαν από την πρεσβεία μας γιατί ήθελαν να μας μιλήσουν για κάτι σημαντικό δεν ανησυχήσαμε πολύ. Δεν πιστεύαμε ότι είχε συμβεί κάτι σοβαρό γιατί ξέραμε ότι το παιδί μας είχε ταξιδέψει πολύ και ότι ήξερε να προσέχει τον εαυτό του. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι ο γιος μας είχε δολοφονηθεί. Ρωτούσαμε ξανά και ξανά αν είναι σίγουροι. Η μητέρα του άρχισε να ουρλιάζει, ξύπνησαν όλοι. Δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Το μόνο που ξέραμε ήταν ότι το παιδί μας ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου έξω από ένα μπαρ.
Από εκεί και πέρα δημοσιογράφοι και τηλέφωνα υπήρχαν παντού. Μας ένοιαζε πρώτα απ’ όλα να τον φέρουμε στο σπίτι. Εκεί επικεντρωθήκαμε. Πήγαμε δούμε. Μπήκα πρώτος. Το είδα μέσα σε αυτό το κουτί… και δεν τον αναγνώρισα. Το πρόσωπο του ήταν παραμορφωμένο. Ήταν πολύ σκληρό για εμάς να δούμε το παιδί μας έτσι» είπε καταρρακωμένος ο τραγικός πατέρας.
Στο τέλος της κατάθεσης του ανέφερε ότι εύχεται να μην ζήσει άλλη οικογένεια κάτι τέτοιο. «Έχει αλλάξει η οικογένεια μας και η ζωή μας. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς μπορεί κάποιος να έχει τόσο θυμό μέσα του που να σκοτώσει κάποιον χτυπώντας τον» ανέφερε χωρίς να του γίνει καμία απολύτως ερώτηση από το δικαστήριο.
Τι είπε θαμώνας για τον καβγά
Στην συνέχεια κατέθεσε ένα από τα δύο άτομα που βρίσκονταν μαζί με τον Μπάκαρι στο μπαρ όπου έγιναν όλα. Πρόκειται για έναν μάρτυρα ο οποίος βρέθηκε μπροστά στην έναρξη του καβγά που στήθηκε μοιραίος για τον Αμερικανό τουρίστα.
Ο μάρτυρας γνωριζόταν με το θύμα τα τελευταία τέσσερα χρόνια καθώς σπούδαζαν μαζί.
«Ήμασταν μία παρέα τριών ατόμων. Καθόταν από την μία πλευρά του τραπεζιού ο Μπάκαρι και από την άλλη πλευρά εγώ με τον τρίτο της παρέας.
Ξαφνικά ήρθαν στο τραπέζι δύο άτομα που φώναζαν. Το ένα πήγε στον Μπάκαρι και το άλλο ήρθε σε εμάς. Δεν κατάλαβα τι έλεγαν αλλά υπέθεσα ότι τους είχαμε πάρει το τραπέζι. Ζήτησα συγγνώμη, είπα πως αν το ήθελαν μπορούσαμε να φύγουμε από εκεί.
Τότε, με την άκρη του ματιού μου, είδα τον καβγά που μόλις είχε ξεσπάσει μεταξύ του Μπάκαρι και του άλλου ατόμου. Στη συνέχεια ο καβγάς μεταφέρθηκε έξω. Σπρωξίματα… και ξαφνικά είχαν μεταφερθεί έξω. Προσπάθησα να ακολουθήσω όμως υπήρχαν πολλοί άνθρωπο. Πετάγονταν παντού καρέκλες και δεν μπορούσα να πλησιάσω τον φίλο μου.
Τελικά τον είδα στην άλλη άκρη του δρόμου. Μου πέταξαν ένα μπουκάλι μπύρα την πλάτη και άρχισα να τρέχω. Δεν κοίταξα πίσω. Πήγα στο ξενοδοχείο όπου συνάντησα τον φίλο μας ο οποίος μας είχε καλέσει στην Ζάκυνθο.
Γνώριζε τι είχε συμβεί. Μας ενημέρωσαν ότι ο Μπάκαρι βρισκόταν στο νοσοκομείο. Πήραμε ένα ταξί και όταν φτάσαμε εκεί μάθαμε ότι ήταν νεκρός» είπε για να περιγράψει τα γεγονότα εκείνης της βραδιάς.
Στην συνέχεια κατέθεσε ένα από τα δύο άτομα που βρίσκονταν μαζί με τον Μπάκαρι στο μπαρ όπου έγιναν όλα. Πρόκειται για έναν μάρτυρα ο οποίος βρέθηκε μπροστά στην έναρξη του καβγά που στήθηκε μοιραίος για τον Αμερικανό τουρίστα. Ο μάρτυρας γνωριζόταν με το θύμα τα τελευταία τέσσερα χρόνια καθώς σπούδαζαν μαζί.
Στη συνέχεια ο καβγάς μεταφέρθηκε έξω. Σπρωξίματα… και ξαφνικά είχαν μεταφερθεί έξω. Προσπάθησα να ακολουθήσω όμως υπήρχαν πολλοί άνθρωπο.
Τελικά τον είδα στην άλλη άκρη του δρόμου Μου πέταξαν ένα μπουκάλι μπύρα την πλάτη και άρχισα να τρέχω. Δεν κοίταξα πίσω. Πήγα στο ξενοδοχείο όπου συνάντησα τον φίλο μας ο οποίος μας είχε καλέσει στην Ζάκυνθο. Γνώριζε τι είχε συμβεί. Μας ενημέρωσαν ότι ο Μπακάρι βρισκόταν στο νοσοκομείο. Πήραμε ένα ταξί και όταν φτάσαμε εκεί μάθαμε ότι ήταν νεκρός» είπε για να περιγράψει τα γεγονότα εκείνης της βραδιάς.
Η κατανάλωση αλκοόλ τη μοιραία βραδιά
Σχετικά με την ποσότητα αλκοόλ που ανιχνεύτηκε στο αίμα του Αμερικάνου τουρίστα ο μάρτυρας ανέφερε ότι δεν θυμάται πόσο ακριβώς είχαν πιει εκείνο το βράδυ αλλά υποστήριξε ότι δεν ήταν μεθυσμένοι και ότι καταλάβαιναν ακριβώς τι τους συνέβαινε.
Δεν είχαμε βγει έξω εκείνο το βράδυ για να τσακωθούμε. Ο Μπακάρι δεν είχε τσακωθεί ποτέ, όσο τον ήξερα. «Ήταν ήρεμος και ήξερε και να ηρεμεί τις καταστάσεις».
Ο μάρτυρας υποστήριξε πως δεν είδε τον φίλο του να χτυπά στο κεφάλι, με ένα μπουκάλι, κάποιον Σέρβο ενώ ανέφερε ότι δεν είδε και δεν θυμάται τίποτα σχετικά με την «πέτρα του σκανδάλου», την κοπέλα που έκανε δημόσιες σχέσεις στο μαγαζί.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης επέμεναν σε κάποιες αντιφάσεις στις καταθέσεις του. Τόνισαν ότι είχε αναφέρει πως δεν ήταν σε θέση αν πει πολλές λεπτομέρειες καθώς είχε πιει κάποια ποτά. Εκείνος από την άλλη υποστήριξε ότι αυτό συνέβη γιατί το σοκ από τον θάνατο του του φίλου ήταν τεράστιο. Τα είχε επισκιάσει όλα ο θάνατος του φίλου μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ένα άλλο σημείο το οποίο κλήθηκε να εξηγήσει είναι το πώς ήξερε ότι ο Αμερικάνος δεν προκάλεσε κατά την διάρκεια του καβγά εφόσον εκείνος άρχισε να τρέχει αμέσως προκειμένου να φύγει.
Δεν θα καταθέσει, όπως όλα δείχνουν, η κοπέλα για τα μάτια της οποίας ξέσπασε ο μοιραίος καβγάς. Σύμφωνα με κάποιο έγγραφο νοσηλεύεται δε ψυχιατρική κλινική της Σερβίας και είναι αδύνατον να καταθέσει.
Στη δίκη φαίνεται ότι δεν θα καταθέσει επίσης ο τρίτος της παρέας που βρέθηκε στο μπαρ καθώς βρίσκεται στην Αμερική. Παρόλα αυτά φαίνεται ότι με την βοήθεια της Αμερικανικής Πρεσβείας θα γίνει προσπάθεια να έρθει στην Ελλάδα και να καταθέσει.
Ο Θανάσης Τάρτης, συνήγορος υπεράσπισης του πρώτου κατηγορούμενου δήλωσε:
«Είδαμε ότι ο φίλος του θύματος είχε επιλεκτική μνήμη. Θυμόταν αυτά που βόλευαν. Οι αντιφάσεις στις οποίες έπεσε άρχισαν να δείχνουν σιγά σιγά τις πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης»
Ο δικηγόρος της οικογένειας, Ανδρέας Πάτσης δήλωσε:
«Αν υπάρχει κάτι στο οποίο πρέπει να σταθούμε σήμερα είναι η συγκλονιστική κατάθεση του πατέρα του θύματος που το μόνο που θέλει είναι να δικαιωθεί το παιδί του. Ήταν μία δύσκολη στιγμή για όλους».