Λύτρωση από τα δεσμά του τρόμου: Ελεύθεροι όμηροι του ISIS από ρωσική φυλακή

Κοινοποίηση:
filaki

Σε μια αγωνιώδη μάχη με τον χρόνο, οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας έδωσαν ένα ηρωικό τέλος στην ομηρία που συγκλόνισε το Βόλγκογκραντ. Το απόγευμα της Παρασκευής, οι σκιές του τρόμου διώχθηκαν από τις φυλακές, καθώς οι τρομοκράτες του ISIS εξουδετερώθηκαν και οι όμηροι βρήκαν την ελευθερία τους.

 

Ένας από τους δράστες, φορώντας ένα εκρηκτικό γιλέκο σαν μακάβριο στολίδι, προσπάθησε να σπείρει τον πανικό. Ωστόσο, η αποφασιστικότητα των δυνάμεων ασφαλείας έβαλε τέλος στην τρομοκρατική απειλή. Οι όλοι όμηροι μεταφέρθηκαν ασφαλείς στην φυλακή του Σουροβίκινο, όπου μπορούν πλέον να αφήσουν πίσω τους τον εφιάλτη.

 

Η αιματηρή σύρραξη, που κόστισε τη ζωή τουλάχιστον σε έναν σωφρονιστικό υπάλληλο, ξεκίνησε κατά τη διάρκεια μιας ρουτίνας πειθαρχικής συνεδρίασης. Οι εξτρεμιστές κρατούμενοι, εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία, επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά στο προσωπικό, παίρνοντας ομήρους και σπέρνοντας τον πανικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Φυλακών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις για την απελευθέρωση των ομήρων. Παράλληλα, σοκαριστικό βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφει τη φρίκη των γεγονότων, δείχνοντας τουλάχιστον δύο ένοπλους μαχητές να έχουν πάρει τον έλεγχο της φυλακής στην πόλη Σουροβίκινο. Στις ανατριχιαστικές εικόνες (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ) διακρίνονται τουλάχιστον τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι, αιμόφυρτοι και ακινητοποιημένοι, να βρίσκονται πεσμένοι στο έδαφος.

«Κατά την διάρκεια συνεδρίασης πειθαρχικής επιτροπής, κατάδικοι συνέλαβαν ομήρους μέλη του προσωπικού του σωφρονιστικού καταστήματος. Μέτρα λαμβάνονται αυτήν την στιγμή για να απελευθερωθούν οι όμηροι. Υπάρχουν απώλειες»» ανέφερε ανακοίνωσή η Υπηρεσία Φυλακών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: