ΜΑ ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ!!! Χαμός με τα… 42.195 χιλιόμετρα του Μαραθωνίου: «Θα πάρει λίγο περισσότερο σε όσους το δοκιμάσουν»

Κοινοποίηση:
ΑΣΨΑΔΨΣ

Μια τελεία (αντί για ένα κόμμα) αύξησε… σημαντικά τη δυσκολία της κλασικής διαδρομής του Μαραθωνίου.
Εντύπωση έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο διαφημιστική αφίσα για τον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που θα λάβει χώρα την προσεχή Κυριακή, η οποία αναφέρει ότι η διαδρομή για φέτος είναι… 42.195 χιλιόμετρα.
Χρήστες στα social media αναπαράγουν τη φωτογραφία της αφίσας που βρίσκεται απέναντι από το Χίλτον και όπου αναφέρεται ότι η διαδρομή για τον αυθεντικό μαραθώνιο θα είναι… αρκετά μεγαλύτερη σε σχέση με άλλες χρόνιες.
Ίσως πρόκειται για τυπογραφικό λάθος, καθώς το κόμμα και η τελεία βρίσκονται δίπλα στο πληκτρολόγιο και η κανονική διαδρομή -αυτή που διένυσε και ο Φειδιππίδης- είναι 42,195 χιλιόμετρα. Στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τις δυτικές χώρες, για τους δεκαδικούς αριθμούς χρησιμοποιούμε την υποδιαστολή (το κόμμα δηλαδή), ενώ για τις χιλιάδες την τελεία.

Κάποιοι, βέβαια, πρόσεξαν το μικρό αυτό λάθος και ξαφνιάστηκαν με την απότομη αύξηση στη δυσκολία της διαδρομής, η οποία θα ξεπερνάει πλέον κατά οκτώ φορές την ακτίνα της Γης. Συγκεκριμένα, η ακτίνα του πλανήτη μας στον ισημερινό είναι 6.378 χιλιόμετρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Εντολή βλαχοδημαρχου ….. όλη η αθηνα σαν τα μούτρα του ….. ούτε η περίμετρος της γης δεν είναι τόσο ….. ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ORIGINAL…….

  2. Το κράτος των Αρίστων…….. Μαραθώνιος Πορτογαλία – Βλαδιβοστόκ…………

Comments are closed.