ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ: ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΕΚΘΕΣΗ FASSINO ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΒΑΡΩΣΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ

Κοινοποίηση:
Piero-Fassino

Τεράστια νίκη της Κυπριακής Δημοκρατίας συνιστά η ψήφιση από το Συμβούλιο της Ευρώπης έκθεσης καταδίκης της Τουρκίας και του κατοχικού ψευδοκράτους με σαφή αναφορά, για πρώτη φορά, στους όρους εισβολή και κατοχή.

Η Ολομέλεια της κοινοβουλευτικής συνέλευσης, χθες Πέμπτη 27 Ιουνίου, ενέκρινε κατά πλειοψηγία το ψήφισμα του Εισηγητή της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της ΚΣΣΕ, Piero Fassino, με τίτλο «Έκκληση για επιστροφή των Βαρωσίων στους νόμιμους κατοίκους του».

 Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, Αννίτα Δημητρίου, σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι διερμηνεύοντας τα αισθήματα του νομοθετικού σώματος εκφράζει τη μεγάλη της ευαρέσκεια για την κατά πλειοψηφία έγκριση από την Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης του ψηφίσματος του εισηγητή κ. Fassino, με τίτλο «Έκκληση για επιστροφή των Βαρωσίων στους νόμιμους κατοίκους του», με μόνους καταψηφίσαντες τους Τούρκους Βουλευτές μέλη της ΚΣΣΕ.

Ιδιαίτερη ευαρέσκεια, είπε, εκφράζεται για την καθοριστικής σημασίας παρέμβασεις του Βουλευτή Γιώργου Λουκαΐδη, μέλους της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της ΚΣΣΕ, αλλά και των υπόλοιπων μελών της κυπριακής αντιπροσωπείας, που είχαν ως αποτέλεσμα να έχουν περιληφθεί για πρώτη φορά σε κείμενο διεθνούς οργανισμού υπό μορφή τροπολογιών που κατατέθηκαν από τα μέλη αυτής, σημαίνουσες αναφορές σε σχέση με το κυπριακό πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, επισημαίνεται, γίνεται για πρώτη φορά χρήση στους όρους «εισβολή» και «κατοχή» και διασύνδεσή τους με το κυπριακό πρόβλημα, αλλά και με το επί μέρους ζήτημα της επιστροφής της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της.

Ειδικότερα και όσον αφορά στο ζήτημα της Αμμοχώστου, στο εγκριθέν ψήφισμα, είπε η Πρόεδρος της Βουλής, “γίνεται ξεκάθαρη αναφορά σε παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και στην ανάγκη ανάκλησής τους, αφού όπως επισημαίνεται, τέτοιες ενέργειες δυσχεραίνουν την προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την επίτευξη λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με μία κυριαρχία και μία διεθνή προσωπικότητα”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Δείξτε όμως και την προδοτική πρόταση γερακοπρίτη/φιντάν των σινιρλίογλου+τελαλιάν για τις επικείμενες εκλογές στον οασε, για να πάρουμε, όπως της αξίζει, με τις πέτρες την “ελληνική ηγεσία”!

  2. Μην το βλέπετε εθνικιστικά τελείωσε αυτό το ψεύδος πχ Λευτεριά στην Κύπρο απλά η Κύπρος έβαλε μυαλό το βλέπει διαφορετικά ποιο σοφά

  3. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ!!!!
    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ!!!!!!
    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ!!!!
    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!!
    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΠΟΝΤΟ!!!!
    ΣΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟ!!!!

  4. Σιγά που νικησε η διπλωματία. Απλά για καλή τους τύχη ,φιλέτα ,κυριως ξενοδοχειακές μονάδες κ αλλες επιχειρήσεις που ειχαν ιδιοκτησιακά δικαιωματα στην Κυπρο εχουν γίνει πια κολοσσοί ,βρισκονται υπο τον ελεγχο fund δισεκατομμυρίων που δραστηριοποιούνται στο real estate και τους γυαλισε το ματι . Σιγα που τους επιασε ο πόνος. Λομπιστες κυβερνουν την Ευρωπη. Δεν θα εκπλαγώ αν επιστρεψουν μονο τα φιλέτα στις πολυεθνικες που προσβλεπουν σε νομιμα ιδιοκτησιακα δικαιωματα ,μεσω συμφωνιων κ αφησουν τις περιουσίες του λαουτζίκου στην αποξω. Βαστατε μικρό καλαθι Κύπριοι.

  5. ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΟΜΩΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΙΓΜΟΥΣ κατα των δικαιων ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ. ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ. ΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΤΑΚΛΙΖΕΙ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ.

  6. Χαχαχα αν τους επιστραφει τπτ θα κατσω να με γαμησετε . Οι Απατεωνες που εχουν για Κυβερνηση οι Κυπριοι ειναι τα ιδια σκατα με τους δικους μας . Με αυτους εκει πανω μην περιμενετε να παρετε τπτ πισω παρα μονο να χασετε . Προς το παρον διαβαζουμε συντεταγμενες αντι για Κυπρο . Θα φτασει η ωρα που θα διαβαζουμε Τουρκια αντι για Κυπρο . Απορω με τους Κυπριους που ειναι διπλα στο στομα του Λυκου κ ψηφιζουν στην ουσια τα φιλαρακια των Τουρκαλαδων , δωσιλογους οπως αυτη την πουστρα με τα γυαλια , το βουτυροπαιδο που αν του σκασεις μια σφαλιαρα θα σου παραδωσει την Κυπρο κατευθειαν . Θα μου πεις γιατι ενδιαφερονται καθολου οι Κυπριοι Πολιτες ;;; Ρουχαλακι , παπουτσακι , αυτοκινητακι , παραλια , καφεδακι κ Κλαμπακι . Εδω εχουν ακομα φιλους τους βρωμοβρετανους , αντι να τους εχουν απαγορεψει ακομα κ την εισοδο στην Κυπρο . . . Καλη τυχη .

Leave a Response