Ένα μικρό θαύμα για ένα μεγάλο επίτευγμα σηματοδοτεί η λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής «Φανής Καντώνια» στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.
Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μίνα Μαυρογιάννη μεταφέρει την αισιοδοξία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για το έργο.
Την ικανοποίησή της εκφράζει η Ιωάννα Γριβέα, καθηγήτρια παιδιατρικής και διευθύντρια ομώνυμης κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λαρίσης.
ΜΕΘ παίδων στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λαρίσης από την δωρεά οικογενείας
Τονίζει ότι από την Αθήνα έως την Θεσσαλονίκη μέχρι πρότινος ήταν διαθέσιμες μόνο οκτώ κλίνες, ενώ τώρα προστίθενται άλλες έξι. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μεταφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο παιδιά σε κρίσιμη κατάσταση αναζητώντας κρεβάτι ΜΕΘ.
Η οικογένεια Καντώνια προσφέρει ανάσα ζωής σε πάρα πολλά παιδιά. Ο Ξενοφών Καντόνιας πρόεδρος μεγάλης βιομηχανίας στην Λάρισα, έδωσε στην πατρίδα του κάτι που δεν συγκρίνεται με όλα τα βραβεία. Μια χορηγία στην μνήμη της συζύγου του Φανής Καντόνια όπως λέγεται και η νέα πτέρυγα, διότι θεώρησε ότι το σημαντικότερο είναι αυτό που αφήνουν πίσω τους οι άνθρωποι. Όταν η σκληρή δουλειά και η ζωή σου προσφέρουν τα δώρα τους, τότε μέσω της δωρεάς αποκτούν πραγματική αξία.
ΜΕΘ παίδων στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λαρίσης από την δωρεά οικογενείας
Σύμφωνα με την κ. Γριβέα, η ΜΕΘ παίδων είναι το αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας, του Υπουργείου Υγείας της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας, της διοίκησης του νοσοκομείου, που πέτυχε έπειτα από πολλά χρόνια.
«Για πρώτη φορά για την λειτουργία μιας μονάδος οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό είχαν διοριστεί πριν από την έναρξη λειτουργίας της, μετακινήθηκαν και εκπαιδεύτηκαν εγκαίρως».
Παράλληλα, λειτουργεί Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) παίδων για το πρίν και το μετά, που αφορά την παρακολούθηση ενός παιδιού προτού μπεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και όταν βγεί χρειάζεται ειδική φροντίδα αποκαταστάσεως.
ΜΕΘ παίδων στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λαρίσης από την δωρεά οικογενείας
Υπήρχε μια διαχρονική ανάγκη για παιδιατρική εντατική φροντίδα και ήδη πέντε παιδιά, κάποια με χρόνιο νόσημα, κάποια με μικρότερα προβλήματα έχουν ήδη φιλοξενηθεί στην νέα πτέρυγα, λέει η κ. Γριβέα.
Χάρη στους μεγάλους δωρητές η χώρα απέκτησε νοσοκομεία, πανεπιστήμια, ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα, με τα ονόματα των δωρητών τους να έχουν ενταχθεί στο καθημερινό λεξιλόγιο και να αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της ζωής και του τόπου.
Συγχαρητήρια! Μακάρι να υπάρχει και το ανάλογο Ιατρο- νοσηλευτικό προσωπικό….