ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΞΠΡΕΣ! Το υπουργείο Μετανάστευσης ετοιμάζει νέες δομές παράνομων αλλοδαπών σε Ρόδο και Κρήτη!

Κοινοποίηση:
68dd40bab275644e3557f3658443db79

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου την ώρα που οι τις αφίξεις παράνομων αλλοδαπών ολοένα και αυξάνονται στη Νότια Κρήτη, τη Γαύδο και τα Δωδεκάνησα σχεδιάζει τη δημιουργία μικρών δομών σε Ρόδο και Κρήτη.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει μικρές δομές, βραχυχρόνιας φιλοξενίας, σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ρόδο, προκειμένου να μεταφέρονται εκεί μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών ταυτοποίησης οι παράνομοι αλλοδαποί που φτάνουν στα νότια της χώρας.

Αυτά τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης θα είναι χωρητικότητας περίπου 300 ατόμων και με χρονικό όριο φιλοξενίας τις 48 ώρες.

Αυτή την περίοδο, το υπουργείο βρίσκεται στη φάσης έρευνας για πιθανούς χώρους που θα μπορούσαν να στηθούν οι δομές, όπως ανενεργά στρατόπεδα και πρώην στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ή άλλους χώρους που μπορούν να υποδείξουν οι δήμοι.

Υπενθυμίζεται ότι το σενάριο για τη δημιουργία των δομών αυτών στα δύο νησιά είχε αρχίσει να συζητιέται πριν από το καλοκαίρι, όταν οι ροές προς τα νότια της χώρας είχαν εκτοξευθεί. Αξίζει να σημειωθεί πως οι αφίξεις σε Κρήτη και Γαύδο από την αρχή του έτους έχουν ξεπεράσει τις 3.500, όταν όλο το 2023 ήταν μόλις 780.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

Leave a Response