ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΕΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ, ΚΥΡ ΜΙΧΑΛΗ;;; “Από 1η Ιουνίου σε λειτουργία 65 τμήματα ενδοοικογενειακής βίας ανά την Ελλάδα”

Κοινοποίηση:
hrisohoidis

«Η προσπάθειά μας είναι οποιοδήποτε τηλεφώνημα ή πάτημα του panic button να έχει άμεση ανταπόκριση», επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNews, αναφερόμενος στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και τη διαχειρισή τους.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι από σήμερα λειτουργούν 65 τμήματα ενδοοικογενειακής βίας τα οποία καλύπτουν πλέον όλη τη χώρα. «Έχουμε αύξηση καταγγελιών και αύξηση των συλλήψεων» είπε επίσης ο κ. Χρυσοχοΐδης εξηγώντας ότι ο βασικός στόχος είναι να μην υπάρχουν πίσω από κλειστές πόρτες περιστατικά βίας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε και για την Αυτόνομη Διεύθυνση Δίωξης του μεγάλου οργανωμένου εγκλήματος που θα λειτουργήσει από τον Οκτώβριο και δομείται στα πρότυπα του FBI. «Το οργανωμένο έγκλημα μπαίνει κάθε μέρα στην επιχειρηματικότητα. Πρέπει να κάνουμε εξειδικευμένες υπηρεσίες, να διεισδύσουν στις εγκληματικές οργανώσεις» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αρκεί αυτά τα νέα γραφεία να κάνουν την δουλειά τους και όχι σαν αυτούς τους τυχάρπαστους που άφησαν αβοήθητη την Κυριακή Γρίβα έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων. Ωστόσο, με την εγκληματικότητα γενικά, θα γίνει κάτι; Όλο δολοφονίες, ληστείες και τα όπλα πάνε και έρχονται… Γι’ αυτά δεν είπε κουβέντα ο κυρ – Μιχάλης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: