ΜΗΝΥΟΥΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ,ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ! ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ! – ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΟΥ! ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΧΑΠΙΑ;

Κοινοποίηση:
ΚΚ

Mηνύουν Μητσοτάκη, Καραμανλή και άλλα πολιτικά στελέχη οι συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη

Μήνυση κατά των υπευθύνων για το έγκλημα που συντελέστηκε στα Τέμπη, κατέθεσαν οι συγγενείς των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Οι συγγενείς των θυμάτων κατέθεσαν μήνυση κατά πολιτικών προσώπων όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρώην υπουργός Κώστας Καραμανλής, ενώ παράλληλα η μήνυση κατατέθηκε και σε βάρος εκπροσώπων της ΡΑΣ, της Hellenic Train και του ΟΣΕ.

Τα μέλη του Συλλόγου «Τέμπη 2023» βρέθηκαν σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, σύμφωνα με το thesstoday.gr και υπέβαλλαν μήνυση κατά των προσώπων που  χαρακτηρίζουν ως «βασικούς υπεύθυνους για το έγκλημα, τους νεκρούς του οποίου ακόμη θρηνεί όλη η Ελλάδα, παρά την επίμονη προσπάθεια μεγάλου τμήματος του πολιτικού συστήματος και του Τύπου να λησμονηθεί».

Συγκεκριμένα, η μήνυση στρέφεται κατά των:

Κυριάκου Μητσοτάκη (πρωθυπουργός), Κώστα Καραμανλή (τέως υπουργός Μεταφορών και Υποδομών), Χρήστου Σπίρτζη (τέως υπουργός Μεταφορών και Υποδομών), Μιχαήλ Χρυσοχοΐδη (τέως υπουργός Μεταφορών και Υποδομών), Μιχαήλ Παπαδόπουλου (αρμόδιος υφυπουργός για θέματα Μεταφορών), Γεωργίου Καραγιάννη (υφυπουργός για θέματα Υποδομών), Νικόλαου Μαυραγάνη (τέως υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών), Ιωάννη Ξιφαρά (Γ.Γ. Μεταφορών), Μαρίας – Έλλης Γεράρδη (Γ.Γ. Υποδομών), Γεώργιου Γεραπετρίτη (υπουργός Επικράτειας), Ιωάννας Τσιαπαρίκου (πρόεδρος ΡΑΣ), Σπύρου Πατέρα (πρόεδρος ΟΣΕ), Παναγιώτη Τερεζάκη (μεταβατικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΟΣΕ), Χρήστου Βίνη (Δ/ντος Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ), Χρήστου Παληού (Μεταβατικός Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΕΡΓΟΣΕ), Maurizio Capotorto (Δ/ντος Συμβούλου της Hellenic Train), Dario Lo Bosco (πρόεδρος ΔΣ της Hellenic Train).

Μάλιστα η μήνυση στρέφεται επίσης και κατά παντός συνυπευθύνου σε βάθος 15ετίας για τα αδικήματα στα οποία αναφέρουν, αλλά και κάθε υπευθύνου για την προσπάθεια συγκάλυψης στοιχείων που αφορούν τη διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στην τραγωδία τουλάχιστον 57 θανάτων, ακαθόριστου έως σήμερα αριθμού αγνοούμενων και πολλαπλάσιων σοβαρών τραυματισμών στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Όπως αναφέρεται στη μήνυση: «Ιδίως δε των υπαλλήλων που επάνδρωναν τις θέσεις των Σταθμαρχών της κρίσιμης βάρδιας, του Επιθεωρητή του ΟΣΕ και όποιων άλλων υπαλλήλων και στελεχών ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, δημοσίων υπηρεσιών και αρχών, υπουργών και εν γένει κυβερνητικών αξιωματούχων, σε βάθος 15ετίας τουλάχιστον, οι πράξεις οι παραλείψεις των οποίων συνδέονται αιτιωδώς με τις χρόνιες καθυστερήσεις σε έργα υποδομής και ασφάλειας, που προκάλεσαν εκτός από την σκόπιμη διόγκωση του κόστους των έργων (απιστία) διαρκή έκθεση του κοινού σε κίνδυνο απώλειας της ζωής και σε διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών με αποτέλεσμα το μαζικό έγκλημα της 28.2.2023 και πολλά άλλα μικρότερης διάστασης στο παρελθόν».

Aπολύτως ακατάλληλος σε βαθμό ακραίας επικινδυνότητας ο Καραμανλής
Επιπλέον χαρακτηρίζουν τον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή ως «απολύτως ακατάλληλο σε βαθμό ακραίας επικινδυνότητας για οποιοδήποτε δημόσιο αξίωμα και οπωσδήποτε για την ιδιότητα του βουλευτή» και υπενθυμίζουν τη δήλωσή του «Είναι ντροπή και ντρέπομαι, που θέτετε θέματα ασφαλείας. Θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως. Είναι ντροπή».

Όπως τονίζουν, τον ρόλο του πρωταιτίου τον έχει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αναισθησία Μητσοτάκη: Κατηγόρησε τους συγγενείς ότι «εργαλειοποιούν» την τραγωδία των Τεμπών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχασε ξανά την ψυχραιμία του για τα Τέμπη και έφτασε στο σημείο να προσβάλει και τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Σάλο προκαλούν οι δηλώσεις το Κυριάκου Μητσοτάκη που στρέφεται κατά συγγενών θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που πολλές φορές κατά τη διάρκεια του εθνικού πένθους δεν μπόρεσε να κρύψει την αλαζονεία του εμφανίστηκε σφόδρα ενοχλημένος για τη μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος 17 προσώπων -εκ των οποίων πολιτικοί, υπουργοί και του ιδίου- οι συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «αδικαιολόγητες συμπεριφορές» και είδε «εργαλειοποίηση».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

27 Σχόλια

  1. Απελπισμενος, χυδαιος, αλλα και πολιτικα ηλιθιος.
    Αυτο θα ειναι και το τελος του Μητσοτακισμου στην Ελλαδα.

  2. Λυπούμε που θα το πω αλλά μηνύσεις και διαδηλώσεις είναι για να περνάει η ώρα και να λέμε ότι κάτι κάναμε .
    Όπως οι νεκροί στο Μάτι έτσι και των Τεμπων θα περάσουν στην λήθη .
    Πρέπει να κελαηδήσουν τα πολυβόλα .
    Ο νοών νοείτο , ο δε μη νοών εσαεί κοιμηθητω .

    1. Τέτοιες λύσεις νά προτεινετε εσείς και να ετοιμάζεστε για αλλα 400 χρόνια τουρκοκρατείας. Ανδρεας Χ,

  3. Δεν είναι τωρινό φαινόμενο οι δηλώσεις του μέλους της οικογένειας κορλεόνε,αλλά επαναλαμβανόμενες.Ειναι φανερό τοις πάσι οτι ο ανθρωπος επιθυμεί διακαώς τη καρέκλα, για να βολεύει την οικογενειά του και τους λιβανιστές του.Δεκαρα δεν δίνει για τα θύματα του τρένου, της πολιτικής του.Αδιστακτος, ενδιαφέρεται για το τομάρι του μόνο,καμία λύπη στο πόνο των συγγενών των αδικοχαμένων.Παρ’όλα αυτα ο κόσμος εξακολουθεί και τον ψηφίζει.Εκεί πρέπει να εστιάσουμε!!!

  4. ΕΥΧΟΜΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ ΨΟΦΟ ΣΤΟ ΒΡΩΜΟΣΟΓΟ ΣΟΥ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ, ΑΠΟ ΤΟ 1946 ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΡΥΚΟΛΑΚΩΝ…ΑΡΚΕΤΑ.

  5. Έχασαν τ παιδια τους κ εχουν ορεξη για δικαστηρια κ διαδηλωσεις; Το Μακελιο μονο τν ΝΔ πολεμαει; Με τον Συριζα ολα οκ;

  6. «Είσαι ο υπουργός Μεταφορών, μπορείς να πας στη Βουλή και να πεις «ναι, έχουμε πρόβλημα ασφάλειας στα τρένα»;» «Αν το πεις αυτό, δεν θα μπει άνθρωπος…».

  7. Ρε σεις τα λεφτά σας θα φάνε οι δικηγόροι, τάζοντας ψεύτικες ελπίδες. Αν τιμωρηθεί κάποιος πολιτικός μας το λέτε κ εμας εντάξει?

  8. Μαυριστε τον Κουλη οπως και τον αλλον τον απατεωνα, αριστερο κομμα με Κοκκαλη και Αγγελοπουλους και τον ψηφιζουν οι πενητες. Τεμπη , Ματι καμμια διαφορα εγκληματα εν ψυχρω. Μην ξεχασετε και τον μουλοχτο Πασοκοκιναλ. Μαυρο και στους τρεις.

  9. Τα πολιτικά κόμματα και πρόσωπα μετά τον Παπαδόπουλο ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΌΤΕΡΟΙ ΑΝΘΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΌΤΕΣ ΠΟΎ ΓΝΩΡΙΣΕ ΠΟΤΈ Η ΕΛΛΆΔΑ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΈΘΝΟΣ.

  10. Σε δικηγορικά γραφεία του εξωτερικού θα έπρεπε να αναθέσουν οι συγγενείς την υπόθεση. Από την Ελληνική δικαιοσύνη να μην περιμένουν τίποτα απολύτως. Όλα θα κουκουλωθούν και δεν θα υπάρξει καμίά δικαίωση. Σε αυτή τη μπανανία όλοι είναι διαπλεκόμενοι και ο ένας καλύπτει τον άλλον με ανταλάγματαμ.οπότε μια τρύπα στο νερό θα είναι αυτή κίνηση των συγγενών. Κρίμα για τους δολοφονηθέντες.

  11. Για πείτε μου τωρα ; αυτος είναι ψυχοπαθής οι αυτοι που τον ψηφιζουν;
    Το ίδιο ερώτημα ισχύει και για τον άλλον μπουφο τον πινοκιο.

  12. Έχουν πολλοί συγγενείς των άτυχων παιδιών βάλει δικηγόρο τον υπάλληλο του Μαρινάκη τον Κουγια Αυτό είναι λάθος θα παιχτούν παιγνίδια αφού αυτός διοικεί τον Κουλη Χρυσό Έπρεπε οι συγγενείς να αναθέσουν την υπόθεση σε βρετανικό η γαλλικό δικηγορικό γραφείο,ώστε να ελέγξουν άμεσα την ελληνική δικαιοσύνη ,και μέσω ευρωπαϊκού δικαστηρίου να φυλακιστούν

  13. Ο Κοινωνιοπαθής – μισάνθρωπος – ξεφτιλισμένος Μητσοτάκης είπε στον Χατζηνικολάου για τη μήνυση των συγγενών στα Τέμπη σε βάρος 17 προσώπων:
    «Λυπάμαι που το ζήτημα αυτό εργαλειοποιείται με τέτοιο τρόπο λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Πιστεύω ότι ο δικαιολογημένος θυμός των συγγενών των θυμάτων δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές».
    Ποια εργαλειοποίηση βρε μαλάκα!! Τα παιδιά τους, τους ανθρώπους τους έχασαν!! Σκουπίδι ξεφτιλισμενο!!

    1. Ως τελευταία κυβέρνηση ( 4 ) χρόνια έχει τις περισσότερες ΕΥΘΥΝΕΣ.
      Κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι υποψήφιοι όλοι αυτοί και το θράσος να απευθύνεται στους γονείς που έχασαν τα ΠΑΙΔΙΑ τους.
      ΝΤΡΟΠΗ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ

  14. Το όχημα της Ντόρας Μπακογιάννη με την ίδια μέσα έστριψε παράνομα για να μπει στη Βουλή, παρασύροντας τον Ιάσονα που οδηγούσε κανονικά και νόμιμα. Ο Ιάσονας πέθανε. Η Ντόρα κυκλοφορεί ελεύθερη και ο οδηγός της δεν έχει δικαστεί δεν μάθαμε καν το όνομα του.
    Αύριο θα είναι το δικό σου παιδί. Την Κυριακή έχεις την ευκαιρία να στείλεις τη Ντόρα στη δικαιοσύνη και να δώσεις δικαίωση στην ψυχή του Ιάσονα και λίγη χαρά στη μητέρα του.

  15. Ακούστε ποιο είναι το σχέδιο Μητσοτάκη για το ΕΣΥ την επόμενη μέρα; Θα κάνεις το χειρουργείο που θα έκανες το πρωί δωρεάν το απόγευμα, και αντί να πληρώσεις όσο στο ιδιωτικό νοσοκομείο θα πληρώνεις λίγο λιγότερο. Το λέει κ δεν ντρέπεται. Εσύ που τον ακούς υπάρχει περίπτωση να θες να πληρώνεις για κάτι που μπορείς να το έχεις δωρεάν; Μόνο αν είσαι βλαξ δεξιός το δέχεσαι.

    1. Λοιπόν κόψτε την πλάκα ότι η ΝΔ είναι η δεξιά

  16. Ποιος έδωσε τα τρένα στους Ιταλούς; Λογικά αυτός πρέπει να είναι πρώτος στους μυνηθεντες.Αλλιως υπάρχει σκοπιμότητα στις μηνύσεις αυτές.

    1. Δεν σκοτωθηκαν γιατι τα τραινα τα ειχαν οι Ιταλοι,αγαπητε.Δολοφονηθηκαν γιατι,καποιοι αδιαφορισαν και να ελεγξουν την εταιρια,και να λαβουν υποψη τους τις εγκληματικες ελλειψεις,ή εστω να μην συμβαλλουνστην παρεταιρω επικινδυνοτητα του τρενου.Ακομη και εαν θελεις να υποβαθμισεις κατι για να “βοηθησεις”τους φιλους σου[μεταφορικες εταιριες,υπεραστικα λεωφορεια,ρουσφετια κλπ]Δεν το πας μεχρι το αναμενομενο εγκλημα.Και επειδη οι δεξιες παρωπιδες συνοδευονται και απο κουτοπονηρια,οι μηνυσεις[ετσι γραφεται]απαυθυνονται και σε πρηγουμενους υπευθυνους.Τωρα αν η εγκληματικη διαλυση ισοβαθμει με παραλειψεις του παρελθοντος,ε,για τους Κουλιστας ειναι λογικη.

  17. Πόσο ανεύθυνοι και ανάλγητοι είναι οι εισαγγελείς και δικαστές σε αυτή τη χώρα? Πόσο άλλο θα καλύπτουν πολιτικούς ψεύτες και όλο το πολιτικό κλεφταριό? Αν οι Έλληνες ξαναψηφίσουν αυτά τα τομάρια δεν ξαναγυρίζω πίσω σε αυτό το καφενείο που λεγεται Ελλάδα

  18. Να δούμε πως θα καθαρίσει η κόπρος του Αυγεια που είναι όλοι τους.

  19. Γιατι δεν τους βαζει καποιος φυλακη?

    Γιατι κυκλοφορουν ακομη ελευθεροι και συμμετεχουν και παρανομα στις εκλογες?

  20. Πρωτοφανής και χυδαία επίθεση Μητσοτάκη στους χαροκαμένους γονείς και στους συγγενείς των 57 (;) παιδιών στα Τέμπη.
    «Οι συγγενείς εργαλειοποιούν την τραγωδία.
    Ο θυμός δεν δικαιολογεί τέτοιες συμπεριφορές».

Comments are closed.