ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ! Πρωτοφανές γεγονός η απόλυτη σιωπή για τα γεγονότα στην Κάσο

Κοινοποίηση:
ηξξξγγηξη

Η απόλυτη σιωπή στα αρμόδια κέντρα (Μαξίμου, ΥΠΕΞ, ΥΠΕΘΑ) για όσα καταγγέλλονται ότι συμβαίνουν στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κάσου, όπου το ιταλικό ερευνητικό σκάφος «Ievoli Relume» πραγματοποιεί έρευνες για την πόντιση υποβρυχίου καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας (Κρήτης) – Κύπρου, αν δεν είναι παντελής αγνόηση της κοινής γνώμης, σηματοδοτεί το μέγεθος της μυστικής διπλωματίας που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο για τα ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με νεότερη χθεσινή Οδηγία προς Ναυτιλλομένους (NAVTEX) που εκδόθηκε από τον Σταθμό του Ηρακλείου, το «Ievoli Relume» συνεχίζει τις εργασίες του στην περιοχή. Η νέα NAVTEX υπ. αριθμ. 847/24 ειδοποιεί ότι το ιταλικό σκάφος ενεργεί έρευνες για την πόντιση υποβρύχιου καλωδίου από 25/8 έως 28/8 εντός των Ελληνικών Εθνικών Χωρικών Υδάτων (ΕΧΥ) προειδοποιώντας τους ναυτιλλομένους να τηρούν απόσταση ασφαλείας ενός ν. μιλίου.

Συμπτωματικά, η ελληνική NAVTEX λήγει την παραμονή της σύγκλησης του άτυπου συμβουλίου των ΥΠΕΞ της Ε.Ε. (29/8) στις Βρυξέλλες, όπου με πρωτοβουλία της Κύπρου έχει προσκληθεί να παρακαθίσει και ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: