Μάσκα προστασίας: Το πρόστιμο των 150 ευρώ και πότε θα πέφτει

Κοινοποίηση:
koronoios-apolyseis-ergazomenoi-theseis-ergasias-polites-maska-maskes-politis-perastikos

Πρόστιμο 150 ευρώ θα επιβάλλεται σε όσους δεν φορούν μάσκα, σε χώρους που έχει ανακοινωθεί ότι είναι υποχρεωτική.

Την είδηση για το πρόστιμο για όσους δεν έχουν μάσκα σε κλειστούς χώρους επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Αρης Σκέρτσος μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Όπου (σ.σ. η χρήση μάσκας) είναι υποχρεωτική, ναι», απάντησε στην ερώτηση σχετικά με το πρόστιμο και συμπλήρωσε. «Θεωρούμε ότι εκεί η κοινωνική συνείδηση, ο αυτοέλεγχος του κάθε πολίτη θα οδηγήσουν σε συμμόρφωση. Πρόκειται άλλωστε για την υγεία του καθενός, και για την υγεία του κοινωνικού συνόλου».

Παράλληλα μεγάλα θα είναι και τα πρόστιμα στις επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Σε ισχύ είναι ακόμα το πρόστιμο παραβίασης της καραντίνας ύψους 5.000 ευρώ. Ακόμα το πρόστιμο των 300 ευρώ για μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας θα συνεχίσει να ισχύει για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τις σημερινές κυβερνητικές ανακοινώσεις η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από εργαζομένους και πελάτες σε κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και λοιπές υπηρεσίες που προϋποθέτουν σωματική επαφή. Επίσης είναι υποχρεωτική για εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων, αλλά και όσους κινούνται με τα μέσα μεταφοράς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Λεφτά για μάσκες δεν έχω ,δεδομένου ότι η μάσκα πρέπει να αλλάζει κάθε 3 ώρες ας έδεινε τα χρήματα που σπατάλησε στις διαφημίσεις του μένω σπίτι για την παρασκευή μασκών ,δεν ήταν απαραίτητη η διαφήμιση αρκεί η τρομοκρατία του Τσορδα καθημερινά οπότε ας μας τις δώσει δωρεάν η ας τολμήσει να μου κόψει πρόστιμο ο Κούλης τόσο όσο έκοψε και στην Πρωτοψάλτη που επινόησε δικό της κωδικός για το τζερτζελο

  2. Αφού είναι υποχρεωτικές οι μάσκες σε ορισμένους χώρους σε εκείνους λοιπόν τους χώρους να δίνονται οι μάσκες ΔΩΡΕΑΝ από το Ελληνικό Κράτος , αλλιώς τι θα κόψω από το φαγητό μου η από άλλα είδη βασικών αναγκών για να αγοράσουμε ΜΑΣΚΕΣ και δεν ξέρω εγώ τι άλλο μας ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ ; τι λέτε ρε κερατάδες για ελάτε να κόψετε πρόστιμο η να ζητήσετε τα στοιχεία και θα δείτε τι θα λάβετε άιντε γιατί αρκετά με τα πολιτικά σας ξεφτιλίκια . Η υπομονή έχει και τα όρια της .

  3. κ πως θα κανουν αποτριχωση μουστακι με μασκα?

  4. Ρε αντε γαμηθητε!μας ζαλισατε 150 €το ενα 300το αλλο λες κ είναι στραγάλια μαλακες.εδω δεν έχουμενα βγαλουμε το μηνα τα γαμησατε ολα θέλετε κ πρόστιμο.εχει κορονοιο με 30 βαθμούς κ 40 το καλοκαίρι αλεξίσφαιρος σε ολες τις εποχές ο δικός σου..θα παρετε τ αρχιδια μου κ σύντομα .κ για να μην παρεξηγηθώ απο την αλλη πλευρά γαμιεται κ ο σύριζα κ οι ταλιμπαν που κουβαλησαν…κ συντηρουν οι μαλακες αυτοι .τωρα.απλα θελω πισω την χώρα μου γίνεται???

    1. ΔΥΣΤΗΧΟΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΙΜΑ ΑΓΩΝΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ………………………………………

  5. Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι στα σούπερ και στα καταστήματα τροφίμων φοράνε;;; Ας γελάσω! Στα σούπερ πολύ λίγοι εργαζόμενοι φοράνε και επίσης πελάτες δε φοράνε! Να δούμε τώρα…Θα φάνε πρόστιμο;;

  6. Θαυμάσια…Τέλειωσε το πρόστιμο του 13033 και άρχισε το μασκοπρόστιμο…Μη κοπούν τα έξτρα έξοδα του κράτους…Πως θα γεμίσουν τα ΑΤΜ για τους ”κατατρεγμένους”…Κάτι μου λέει ότι αυτό θα είναι πιο φονικό για την τσέπη των γηγενών…

  7. Τα έλεγα πως αν δεν φοράς μάσκα θα σου κόβουν προστιμο αλλά μερικοί δικοί μου στην επαρχία γελούσαν.
    Πάρτεν τον Μπουλόν τωραν.
    Σας αποχαυλωσε ο τσοδρας ουλους.
    Εκμεταλλεύονται καταστάσεις αυτοί συνέχεια για να σας πάρουν και το τελευταίο €.
    Δεν κατάλαβα δλδ γιατί να σου κόψει πρόστιμο και να μην εφοδιάσει τας ελενκτας με μάσκες σε αεροστεγή συσκευασία και να τη δίνει να τη φοράει ο πολίτης;Αν αρνηθεί τότε να του κόψει.

Comments are closed.