Μέγας πανικός στα ευρωπαϊκά «σαλόνια» από την πιθανότητα να ξαναβγεί ο Τραμπ στις ΗΠΑ!

Κοινοποίηση:
ΤΡΑΜΠ

Διπλωμάτες της ΕΕ και στελέχη από αρκετά think tanks επικοινωνούν με τους συνεργάτες του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, για να καταλάβουν εάν θα απομάκρυνε τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ, εάν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, ανέφεραν οι New York Times.

Η αμερικανική εφημερίδα επικαλούμενη Ευρωπαίους διπλωμάτες και αξιωματούχους, γράφει ότι η ΕΕ δεν ξέρει πώς να αντιμετωπίσει τον Ντόναλντ Τραμπ εάν κερδίσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές το 2024.

Με λιγότερο από έναν χρόνο να απομένει μέχρι τις προεδρικές εκλογές του 2024, ο Τραμπ είναι ο πιθανός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων και προηγείται του νυν Προέδρου Τζο Μπάιντεν στις περισσότερες δημοσκοπήσεις.

Ο ιστότοπος της καμπάνιας του, περιέχει μια μόνο αινιγματική πρόταση, για την οποία ο ίδιος και η ομάδα του αρνούνται να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες:

«Πρέπει να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία που ξεκινήσαμε υπό τη διοίκησή μου, για την ουσιαστική επαναξιολόγηση του σκοπού του ΝΑΤΟ και της αποστολής του ΝΑΤΟ».

Αυτή η ασαφής γραμμή είναι που έχει δημιουργήσει την τεράστια αβεβαιότητα και ανησυχία μεταξύ των Ευρωπαίων συμμάχων και των Αμερικανών υποστηρικτών του παραδοσιακού ρόλου της χώρας στην εξωτερική πολιτική.

Πανικός στην Ευρώπη!
Ορισμένοι Ευρωπαίοι πολιτικοί πιστεύουν ότι η έλευση του Τραμπ στην εξουσία θα μπορούσε στην πραγματικότητα να «καταστρέψει το ΝΑΤΟ». Αρκετοί νυν και πρώην Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που μίλησαν στους NYT είπαν ότι το άγχος αυξάνεται στις κυβερνήσεις τους.

Κατά την άποψή τους, η επιστροφή του Τραμπ θα μπορούσε να σημαίνει όχι μόνο απόσυρση της βοήθειας προς την Ουκρανία, αλλά και «την απομάκρυνση των ΗΠΑ από την Ευρώπη και την καταστροφή του ΝΑΤΟ».

Πλήθος πρώην αξιωματούχων της κυβέρνησης Τραμπ και «ειδήμονες» κατά του Τραμπ, ισχυρίστηκαν -επικαλούμενοι ανώνυμες πηγές- τις τελευταίες εβδομάδες, ότι μια δεύτερη προεδρία του, θα προανήγγειλε την κατάρρευση του ΝΑΤΟ και ότι σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό έχει προκαλέσει πανικό.

Μεταξύ αυτών των αξιωματούχων ήταν ο πρεσβευτής της Φινλανδίας στις ΗΠΑ, Μίκο Χαουτάλα, ο οποίος σύμφωνα με τους NYT «επικοινώνησε απευθείας με τον κ. Τραμπ και προσπάθησε να τον πείσει για την αξία της χώρας του στο ΝΑΤΟ ως νέο μέλος».

«Υπάρχει μεγάλος φόβος στην Ευρώπη ότι μια δεύτερη προεδρία Τραμπ θα οδηγήσει σε ντε φάκτο αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από το ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Τζέιμς Σταυρίδης, πρώην Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου από το 2009 έως το 2013.

Από αυτή την άποψη, Ευρωπαίοι πρεσβευτές και εκπρόσωποι δεξαμενών σκέψης πραγματοποιούν μυστικές επισκέψεις στους συνεργάτες του Τραμπ για να μάθουν για τις προθέσεις του, γράφει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με τους NYT, οι χώρες που είναι «πιο ευάλωτες σε επίθεση από τη Ρωσία» θα προσπαθήσουν να κερδίσουν την εύνοια του Τραμπ αυξάνοντας τις παραγγελίες αμερικανικών όπλων ή κάνοντας συμβολικά βήματα για να τον επαινέσουν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Ντοναλντ ολε! Γερα και δυνατα και καλα σαραντα στο χασαποσαψαλο της ΝΤΠ!

  2. Τραμπ και Βιβέκ έχουν δηλώσει ότι ΝΑΤΟ, ΟΗΕ και ψευτο-κλιματοχούντα ΤΕΛΟΣ.

    Ενώ και οι 2 είναι στην ίδια γραμμή για διάλυση όλων των ομοσπονδιακών υπηρεσιών μιας και καταπατούν θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος δρώντας ως κράτος εν κράτη συμπεριλαμβανομένων του FBI & CIA.

    Ήδη στο Κογκρέσο έρχεται για ψήφισμα πρόταση να καταργηθούν οι νόμοι που έβαλαν τις ΗΠΑ στον ΟΗΕ και τα παρακλάδια του, όπως το ΠΟΥ.

    Οι Αμερικάνοι με 250 χρόνια Ιστορίας δείχνουν το δρόμο και πολεμούν για την ελευθερία τους. Οι Έλληνες με 3500 χρόνια Ιστορία είναι ραγιάδες που πολεμούν όσους μιλούν για ελευθερία.

  3. ΑΛΛΟ ΤΖΟΒΕΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΒΑΨΟΜΑΛΛΙΑΣ. ΡΕ ΟΥΣΤ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΛΑΝΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ.

    1. Ο Τραμπ, όπως και ο Βιβέκ, θέλουν να καλυτερεύσουν την ζωή του μέσου Αμερικάνου και την απόλυτη ανεξαρτησία και ελευθερία τους.
      Μόνο ραγιάδες όπως εσύ καταφέρονται ενάντια σε αυτούς που πολεμούν για την ελευθερία και την καλύτερη ζωή για τους λαούς τους.

      Δεν αναρωτιέμαι καθόλου ότι πριν 200 χρόνια θα είχες καταδώσει στους Τούρκους το Κολοκοτρώνη γιατί πολεμούσε για την ελευθερία του Ελληνικού Έθνους.

Comments are closed.