Μέμος Μπεγνής για το νоμоσχέδιο για τα ομόφuλα ζευγάρια: «Πρέπει να ξεφύγоυμε από τη νοοτρоπiα του χωριоύ»

Κοινοποίηση:
MAK

Ο Μέμος Μπεγνής έδωσε συνέντευξη και τοποθετήθηκε σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία.

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό «Hello» κι αρχικά, ανέφερε: «Με σοκάρει πολύ το ότι σε αυτή την μπανανία όπου ζούμε, γιατί είναι ένα χωριό δυστυχώς, έχουμε μεγάλο ποσοστό απαίδευτων ανθρώπων. Ενώ είμαστε ένας έξυπνος λαός με μεγάλες ικανότητες, πιστεύω ότι μας λείπει παντελώς η παιδεία. Πρέπει κάποια στιγμή να ξεφύγουμε από τη νοοτροπία του χωριού».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί αυτό είναι τόσο μεγάλο θέμα, όταν σε πολιτισμένα κράτη έχει λυθεί, πριν από περισσότερα από 40 χρόνια. Ζούμε σε ελεύθερες κοινωνίες, στις οποίες ο καθένας μπορεί να εκφραστεί όπως θέλει. Γιατί απειλείται η “αγία οικογένεια” από τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών; Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αγαπήσει όποιον ή όποια θέλει και να υιοθετήσει ένα παιδί».

Εξήγησε επιπλέον, τους λόγους που ο ίδιος πιστεύει ότι τα ομόφυλα ζευγάρια πρέπει να έχουν δικαιώματα στην τεκνοθεσία. «Αν μη τι άλλο, ένα ομόφυλο ζευγάρι, επειδή ακριβώς είναι η επιλογή του να υιοθετήσει ή να κάνει ένα παιδί με παρένθετη μητέρα, θα το μεγαλώσει με πολλή αγάπη. Αν δούμε τα ποσοστά βίας, μπούλινγκ και σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων παιδιών σε οικογένειες ετερόφυλων ζευγαριών είναι μεγαλύτερα σε σχέση με εκείνα ομόφυλων, τα οποία βρίσκονται στο απόλυτο μηδέν. Η αγάπη είναι αγάπη, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Οπότε, αν κάποιος θέλει να υιοθετήσει ή να αποκτήσει ένα παιδί και μιλώ για τα ζευγάρια ίδιου φύλου, εμένα με βρίσκει 100% σύμφωνο γιατί δεν έχω κανένα δικαίωμα να απαγορεύω ή να κρίνω κάποιον για το πω θα εκφραστεί σεξουαλικά, ποια επιλογή θα κάνει στη ζωή του, με ποιον θα αποφασίσει να είναι και αν θα θελήσει ή όχι να κάνει ένα παιδί. Δεν μου πέφτει λόγος και δεν θα έπρεπε να πέφτει λόγος σε κανέναν», δήλωσε.

 Τέλος, ανέφερε πως καθημερινά σχεδόν, συμβαίνουν τραγικά περιστατικά μέσα σε οικογένειες, στα οποία δεν δίνεται η ίδια έμφαση.

«Το τραγικό είναι να βλέπεις γυναίκες που βρίσκονται μέσα σε ένα γάμο, όπου ο άντρας τους τις χτυπά ή κάνει μπούλινγκ σε εκείνες και στα παιδιά τους, να υφίστανται όλο αυτό. Αυτές οι ίδιες γυναίκες ή αυτοί οι ίδιοι άντρες έχουν μεγαλώσει σε μια κοινωνία σύμφωνα με την οποία, όταν ο γιος τους μεγαλώσει και έχει κάθε μέρα και άλλη κοπέλα και της δίνει και καμία, είναι μάγκας. Η ίδια η γυναίκα που υφίστανται το μπούλινγκ ή τον ξυλοδαρμό είναι υπερήφανη που ο γιος της είναι κάθε μέρα και με άλλη, ενώ αν το κάνει η κόρη της αντίστοιχα, είναι εξώλης και προώλης. Αυτά είναι κατάλοιπα μιας νοσηρής κοινωνίας και ελπίζω κάποια στιγμή να εξαλειφθούν. Είναι άμεση ανάγκη να γίνει αυτό», είπε κλείνοντας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

20 Σχόλια

  1. Ποιος νοιαζεται τι λες ρε Μπεγνη ηθοποιε γ κατηγοριας..Η Αγια Οικογενεια ειναι ιερη..το ανωμαλο δεν θα το περασετε σαν φυσιολογικο..μακρυα απο τα παιδια..σαν ζευγαρι καντε οτι θελετε κ οι αμαρτιες δικες σας..ΤΕΛΟΣ

  2. Μέμο μας τα έχεις κάνει τσουρέκια. Βγες και πες επιτέλους δημόσια, αυτό που θέλεις και τόσα χρόνια το κρύβεις. Γίνε και εσύ Καπουτζίδης, που κάθε 24 ώρες μας θυμίζει ότι είναι gay, λες και ενδιαφέρει κάποιον.

  3. …να έχουν δουλίτσα, να τους φωνάζουν στις τηλεοράσεις , στα σήριαλ κτλ … κλείνουμε τις τηλεοράσεις, δεν παίρνουμε ότι διαφημίζουν, δεν πηγαίνουμε σε παραστάσεις δικές τους, μποικοταζ …ας πάνε οι ομοιδεάτες τους

  4. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΩΜΑΛΟΥ

  5. Που το βρήκες αυτό ρε τζιτζιφιόγκο, ότι για να μην είμαστε χωριάτες πρέπει αποδεχτούμε τις οικογένειες των ομοφυλόφιλων; Ασε, καλύτερα χωριάτης με τσαρούχια…

  6. ΡΕ ΜΠΕΓΝΗ ΗΘΟΠΟΙΕ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ , ΑΤΑΛΑΝΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ “”ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ”” ΚΡΑΤΗ? ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝ ΣΤΗ ΒΡΩΜΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΡΑΙΠΑΛΗ, ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΥΧΙΑ? ΤΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΤΟΝ “”ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟ””? Α ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ. ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΨΗΣΕ ΕΝΑ ….ΣΟΥΒΛΑΚΙ. ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΤΑΛΕΝΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΓΥΡΙΖΕΣ ΣΟΥΒΛΑΤΖΗΣ (ΑΝ ΚΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ). ΑΤΑΛΑΝΤΕ!! ΙΜΙΜΑΘΗ!!

  7. μιλησε ο Μπεγνης για μπανανια και για ελευθερια που χρονια τωρα ο κοσμος το χει τουμπανο και αυτος κρυφο καμαρι….

  8. O+O=O,
    OxO=O.
    Eπειδη επαιξε τον τουρκο σε καποιο serial ,εγινε και ηθοποιος.
    Αναφορικα με το χωριο, μηπως θελει να δοκιμασει ενα χωριατικο π@@@@,για να συνελθει?
    Ολα τα αμορφωτα οντα εγιναν ηθοποιοι…
    Επειδη ειναι στα αζητητα, ριχνει “κλανιες” ,για να βγει απο την ανυπαρξια..

  9. Μην δινεται βημα σε τετοια ατομα γιατι οι αποψεις τους βλαπτουν και με τον τροπο σας συντελειτε και εσεις στην κατρυλα της Πατριδας μας Για να δω εαν το δημοσιευσετε

  10. Οταν για να παρεις εναν ρολο δινεις γλωσσοφιλα με εναν αλλον αντρα αυτο σημαινει οτι εισαι κι εσυ ομοφυλοφιλος απλως το κρυβεις για να μη χασεις θαυμαστριες μωρη λουγκρητια…..τι οχι;

  11. Γι’αυτον τόν αλήτη,δεν υπάρχουν αρχές.
    Μας λοιδορεί κι από πάνω!
    Κατευθείαν στον Πινοσέτ😠🥶
    Ο θεατρίνος τής κακιάς ώρας, απόκτησε κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο!!!
    Αει στο διαολο, κωλόπαιδο!

  12. Άσε μας ρε μπεγνιο.Μπεγνια λέμε στο χωριό μου κάτι υποκείμενα σαν εσένα.

  13. Άσε ρε μπεγνιο.Μπεγνια λέμε στο χωριό μου κάτι υποκείμενα σαν εσένα.

  14. Και οταν ρε πισωγλεντη μαλωνετε μεταξυ σας γιατι το κανετε και αυτο το ανηλικο του 1 ετους ποια μαμα θα το παρει ? Και οταν μπει στο σπιτι ο αλλος πισωγλεντης που δε θελει παιδια η ειναι τελειως παιδερας και τα αγαπαει ιδιαιτερωςτι θα απογινει το παιδακι ? Αυτα δε βλεπω καμια μουρλη να τα απανταει? Καταλαβες Μπεγνη ? Η κοινωνια δεν ειναι ιδανικη με τελειες γραμμες ? Εγω προσωπικα που ζω σε πολυ πιο προχωρημενη πολη απο την Αθηνα αλλα και ολοκληρη την Ευρωπη προτιμω να μεινω στις χωριατικες ιδεες μου και οχι στις δικες σου. Θα μου επιτρεψεις ετσι ? Η μου το απαγορευεις και αυτο ?

  15. α στην πολη γουσταρουν λουκανικο στον κ@λο δηλαδη;;;
    οοοουστ μωρη λουγκρα και συ

Comments are closed.