20/09/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

ΜEΝΕΙ ΧΩΡIΣ ΚΡEΑΣ Η ΘΕΣΣΑΛIΑ – ΕΞΑΦAΝΙΣΕ ΤΑ ΚΟΠAΔΙΑ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡIΑ «DANIEL» – «ΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΛΑΣΗ, ΑΦΑΝΤΗ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ»

Κοινοποίηση:
kreata

«Ζούμε έναν Αρμαγεδδών ανατιμήσεων»

Η σαρωτική επέλαση της κακοκαιρίας «Daniel» στη Θεσσαλία προκάλεσε σημαντικές ελλείψεις στα ντόπια κρέατα.

Πιο συγκεκριμένα, το διπλό καιρικό χτύπημα που έπληξε τη Θεσσαλία και είχε ως αποτέλεσμα να «εξαφανίσει» και να καταστρέψει περίπου το 40% του ζωικού κεφαλαίου ξεκίνησε ήδη να επηρεάζει την αγορά κρεάτων, καθώς η έλλειψη αμνοεριφίων είναι ιδιαίτερα αισθητή.

Λίγες μέρες μετά την πρώτη πλημμύρα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας Παναγιώτης Πεβερέτος είχε αναφέρει ότι τα πρώτα στοιχεία έδειχναν ότι είχαν χαθεί περισσότερα από 100.000 αιγοπρόβατα, 20.000 χοίροι, 6.000 βοοειδή και 50.000 κοτόπουλα.

Αυτή την εικόνα επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Μαγνησίας Αντώνης Κανελλόπουλος. «Η Θεσσαλία προμήθευε το σύνολο της χώρας με το 15% των συνολικών χοίρων, το 10% των βοοειδών και με το 28% των αμνοεριφίων. Σαφώς δεν καταστράφηκε όλο το ζωικό κεφάλαιο, αλλά οι ζημιές είναι σημαντικές» αναφέρει ο Κανελλόπουλος και προσθέτει ότι η μεγαλύτερη ζημιά έχει παρατηρηθεί στα αμνοερίφια, με τη μείωση του ζωικού κεφαλαίου να ανέρχεται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 15%.

«Οι μειώσεις σε χοίρους και βοοειδή δεν έχουν, ακόμη, αντίκτυπο στην αύξηση των τιμών των κρεάτων τους. Όμως, σε σχέση με πέρυσι, ήδη παρατηρείται αύξηση στην τιμή των αμνοεριφίων. Πέρυσι, τέτοια περίοδο πουλούσαμε στα 12 ευρώ το κιλό, ενώ φέτος πουλάμε στα 14 και δεν ξέρουμε καν τι επάρκεια θα υπάρχει στη συνέχεια», επισημαίνει.

Ο ίδιος τονίζει ότι μικρή αύξηση, της τάξεως του 2,3%, έχει παρατηρηθεί στην τιμή του χοιρινού κρέατος που στα κρεοπωλεία της Μαγνησίας κυμαίνεται από 5 έως 8 ευρώ, ενώ προσθέτει ότι στην ίδια τιμή κυμαίνονται τα κοτόπουλα.

«Ζούμε έναν Αρμαγεδδών ανατιμήσεων, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την κυβέρνηση. Οι κρεοπώλες του Βόλου, όμως, και της ευρύτερης της Μαγνησίας παρά τον πληθωρισμό και τα αυξημένα έξοδα που «τρέχουν» έχουν καταφέρει και συγκρατούν τις τιμές σε επίπεδα που να είναι προσιτά για τον καταναλωτή» αναφέρει ο Κανελλόπουλος.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή που οι κρεοπώλες πασχίζουν να εφοδιάζουν τα ψυγεία τους με κρέατα, αντιμετωπίζουν τη μειωμένη κινητικότητα από πλευράς καταναλωτών.

«Διανύουμε περίοδο κάμψης, η οποία συμπίπτει τόσο με το άνοιγμα των σχολείων και την παύση του τουρισμού, αλλά κυρίως και με τις συνέπειες των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν την περιοχή. Ο κόσμος μαζεύτηκε αρκετά, αν και ανέκαθεν ο δύο πρώτοι μήνες της σχολικής χρονιάς ήταν υποτονικοί», προσθέτει ο πρόεδρος των κρεοπωλών Μαγνησίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΓΟΥΡΟΥΝΟΓΙΔΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ-ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?

  2. Στα παπαρια μου. Έχω δικό μου κοπάδι και είμαι και κυνηγός κιόλας. Να ψοφησετε της πείνας.

  3. Σοβαρά τώρα ? Ε που είστε αγροτομπαγλαμαδες κι ότι σας έμεινε να το “λουκαρετε” για να βάλετε μυαλό…! Όταν τα κάνατε Μερσέντες και πουτ@νες ήταν καλά ε ? Στη πείνα τώρα και 41 % στο. Ζαβο…!

  4. ΜΟΝΟ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ! ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΧΡΟΝΩΝ ΟΛΟ ΑΥΤΟ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ… ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ

  5. Καλα να παθετε . Ξεχναμε τα καγιεν της θεσσαλιας με τα κονδυλια της ΕΟΚ που τωρα πληρωνουμε οι υπολοιποι ? Ας φτιαχνατε αντιπλημυρκα εργα και ας ειχατε αποθεμα χρηματων στους συναιτερισμους για τις ασχημες μερες. Τωρα το μπουλο κοπριτες. Να ξεβρωμισει ο τοπος . Αν τολματε ξαναψηφιστε Κουλη και τους γυρω γυρω Συριζαιους και Πασοκια.

  6. Να τους ταΐσουν οι γλείφτες που τόσα χρόνια τέτοιο καιρό έβγαιναν στα Τέμπη και στο Κιλελέρ για να κάνουν μπλόκα, ας τους ταΐσουν εκείνοι που δεν πήγαν να ψηφίσουν στις εκλογές, ας τους ταΐσουν εκείνοι που τρώνε με χρυσά κουτάλια εις βάρος μας.
    Υπάρχουν τόσα πολλά για να γράψεις για εκείνη την περιοχή που μπορώ να γράψω βιβλίο.
    Από το ένα είναι κρίμα αλλά από την άλλην, έχουν ξοδευτεί δισεκατομμύρια ευρώ από τις αρχές το 2000 και εντεύθεν και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε. Σαν να μην έχει περάσει ούτε μία μέρα.
    Αντί να γίνουμε άνθρωποι και να συμβαδίζουμε με τη φύση, εμείς της έχουμε βάλει μία θηλιά στο λαιμό και την στραγγαλίζουμε, κι εκείνη με την σειρά της να μας πατάει στο λαιμό και καλά μας κάνει.
    Να βλέπετε πως ο καιρός γυρίζει και η φύση δεν ξεχνά, ο άνθρωπος ναι, όταν ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ πίσω από το ΠΑΡΑΒΑΝ!!!!

Comments are closed.