Μέρκελ: Δεν μπορεί να «καταλάβω» πώς οι Γερμανοί θα μπορούσαν να ψηφίσουν AfD!!! – Πληρωμένη απάντηση από ευρωβουλευτή

Κοινοποίηση:
ΜΕΡΚΕΛ

Η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι δεν μπορεί να «καταλάβει» πώς οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ψηφίσουν το λαϊκιστικό κόμμα της χώρας Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Η δήλωση της πρώην ηγέτιδας έρχεται εν μέσω της δημοσιοποίησης δημοσκόπησης που δείχνει ότι περισσότεροι από επτά στους δέκα Γερμανούς πιστεύουν ότι οι νεότερες γενιές θα ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους λόγω της δεινής κατάστασης της χώρας τους.

Σύμφωνα με έκθεση της εφημερίδας Die Zeit, η Μέρκελ δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται ότι πολλοί Γερμανοί αισθάνονται θυμωμένοι εν μέσω της τρέχουσας σειράς κρίσεων που πλήττουν το έθνος.

Και πατάει πόδι στην ιδέα της ψήφου στην AfD, λέγοντας στο δημοσιογράφο που της πήρε συνέντευξη, ότι μια τέτοια μέθοδος αντιποίνων κατά των παραδοσιακών κομμάτων της Γερμανίας είναι απαράδεκτη.

«Εάν φτιάχνεις όνομα για τον εαυτό σου, ας πούμε, εις βάρος άλλων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων που μοιάζουν διαφορετικοί και ανθρώπων με διαφορετικό βιογραφικό, τότε αυτό δεν είναι κάτι που καταλαβαίνω», δήλωσε η Μέρκελ.

Συνέχισε δίνοντας οδηγίες στους Γερμανούς να εκφράσουν την «κριτική και τον θυμό τους με άλλους τρόπους».

Τα σχόλιά της δεν έγιναν δεκτά με ικανοποίηση στους κόλπους της AfD, με τον ευρωβουλευτή Δρ. Γκούναρ Μπεκ να κατηγορεί τη Μέρκελ ότι δεν έχει επαφή με το εκλογικό σώμα και τον αντίκτυπο των δικών της πολιτικών.

«Οι εκφράσεις της κ. Μέρκελ εμφανίζουν μια αξιοσημείωτη αναντιστοιχία μεταξύ των επιχειρησιακών ικανοτήτων της ως κομματικής πολιτικού και τακτικίστριας και της σχεδόν πλήρους απουσίας εκτίμησης της ιστορικής, κοινωνιολογικής και οικονομικής πραγματικότητας της ζωής», είπε.

«Δείχνει επίσης αξιοσημείωτη έλλειψη κατανόησης των κοινωνικών και οικονομικών συνεπειών των δικών της ενεργειών, δηλαδή ότι μια μεγάλη μεσαία οικονομία όπως η Γερμανία δεν μπορεί να επωμιστεί ταυτόχρονα τα βάρη της επίλυσης της μεταναστευτικής κρίσης, της κρίσης του ευρώ και της κλιματικής κρίσης».

Ο Μπεκ έβαλε ιδιαίτερα στο στόχαστρο την προδιάθεση της Μέρκελ για ανοιχτά σύνορα, χαρακτηρίζοντας «αξιοσημείωτο» το γεγονός ότι:

…δεν της πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι το δημογραφικό πρόβλημα της Γερμανίας δεν μπορεί να λυθεί απλά με την αντικατάσταση 20 εκατομμυρίων Βυρτεμβέργιων που δεν έχουν γεννηθεί ποτέ με 30 εκατομμύρια σχεδόν αναλφάβητους Αφρικανούς.

Η κ. Μέρκελ δεν θεώρησε ποτέ τον εαυτό της καγκελάριο της Γερμανίας, αλλά απλώς κυβερνήτη της επαρχίας της Γερμανίας στην υπηρεσία κάποιας άμορφης ευρωπαϊκής ή παγκόσμιας κυβέρνησης.

Είτε αρέσει είτε όχι στην πρώην ηγέτιδα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), φαίνεται ότι ένας αυξανόμενος αριθμός Γερμανών κλίνει πλέον περισσότερο προς τις απόψεις του AfD μετά την ηγεσία της.

Το κόμμα τώρα τακτικά δημοσκοπείται ως το δεύτερο πιο δημοφιλές στη Γερμανία, πέφτοντας μόνο λίγο πίσω από τους Χριστιανοδημοκράτες της CDU.

Μια γενική άνοδος της απαισιοδοξίας στο εσωτερικό της χώρας φαίνεται να βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής μετατόπισης, με την ποικιλία των ενεργειακών και οικονομικών κρίσεων που αντιμετωπίζει η Γερμανία να έχει αντίκτυπο στις προοπτικές των πολιτών της.

Σύμφωνα με δεδομένα που συγκέντρωσε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Forsa της χώρας, το 71% του πληθυσμού πιστεύει ότι οι νέοι θα ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους.

Ένας στους τέσσερις ερωτηθέντες δήλωσε ότι θα προτιμούσε να ζήσει σε άλλη χώρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Η ΕΕ είναι μία Νομισματική Ένωση, η οποία αναγνωρίζει τα Κράτη-Έθνη.
    Απόδειξη είναι ότι όλες οι χώρες διαθέτουν Πρεσβείες σε όλη την ΕΕ.
    Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που το παράκαναν, με τα δήθεν Ευρωπαϊκά σύνορα.
    Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Κατά την διάρκεια των Μνημονίων, η Ελλάδα είχε αναγάγει το Euro Group (το οποίο είναι ένα ΑΤΥΠΟ ΣΩΜΑ) στο Α και το Ω, κάτι σαν υπέρτατο όργανο της ΕΕ, που έκρινε τις ζωές τους και την υπόσταση της ίδιας της Ελλάδας.
    Όταν ήρθαν τα δύσκολα με την λαθραία μετανάστευση και σηκώθηκαν οι τοίχοι από άλλες χώρες, η Ελλάδα επιμένει να είναι ο πρόθυμος ηλίθιος, των υπολοίπων χωρών και ευτυχώς που υπάρχει μία Meloni πλέον μήπως και ξυπνήσουν οι Έλληνες.
    Οι Γερμανοί και πολλές άλλες χώρες, τιμωρούν τους Πολιτικούς και τους καταψηφίζουν. Οι Έλληνες? Ακόμα κοιμούνται, διότι είναι αμαθείς και περιμένουν την ΕΕ να τους επιλύσει και το θέμα της Κύπρου.

  2. Σκρόφα παλια ελεγε ελατε και θα σας βολεψουμε ολους μολις ειδαν ομως οτι φισκαραν τους φορτωσαν σε μας

Comments are closed.