Μέση Ανατολή – Ο Γιοάβ Γκάλαντ τονίζει την παγκόσμια εμβέλεια του Ισραήλ μετά τις επιθέσεις στην Υεμένη

Κοινοποίηση:
An Israeli soldier attaches an Israeli flag on top of an armoured personnel carriers (APC) near Israel's border with Gaza, in southern Israel, Monday, April 15, 2024. (AP Photo/Ohad Zwigenberg)

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, προχώρησε σε δηλώσεις το βράδυ της Δευτέρας, αναφέροντας ότι «κανένας τόπος δεν είναι πολύ απομακρυσμένος» για τις ισραηλινές δυνάμεις. Αυτή η δήλωση έρχεται ως απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις που δέχθηκε το ισραηλινό έδαφος από τους Χούθι, οι οποίοι είναι γνωστοί για τις στρατιωτικές τους ενέργειες στην Υεμένη.

 

Η ισραηλινή αεροπορία έχει ήδη ξεκινήσει επιθέσεις κατά στόχων στην Υεμένη, στοχεύοντας να απαντήσει στις επιθέσεις των Χούθι. Ο Γκάλαντ παρακολούθησε την εξέλιξη αυτής της στρατιωτικής επιχείρησης από την αίθουσα διοίκησης και ελέγχου της πολεμικής αεροπορίας, υποδεικνύοντας τη σημασία που αποδίδει το Ισραήλ στη διαχείριση των απειλών που προέρχονται από την περιοχή αυτή.

«Το μήνυμά μας είναι σαφές: για εμάς, κανένα μέρος δεν είναι πολύ απομακρυσμένο» ανέφερε στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response