Μέσω της Ελλάδας: Εντοπίστηκε ξανά αμερικανικό αναγνωριστικό drone να περιπολεί ΝΑ της Κριμαίας

Κοινοποίηση:
Global-Hawk_drone

Το αναγνωριστικό drone Northrop Grumman RQ-4B Global Hawk της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ περιπολεί και πάλι τον εναέριο χώρο νοτιοανατολικά της Κριμαίας, σύμφωνα με στοιχεία από την πύλη Flightradar24.

Από τις 12:56 ώρα Μόσχας (09:56 GMT), το drone με το διακριτικό κλήσης Forte14 έκανε κύκλους νοτιοανατολικά της Κριμαίας σε υψόμετρο περίπου 15,8 χιλιομέτρων (9,8 μίλια). Απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Κατάνια στο ιταλικό νησί της Σικελίας περίπου στις 07:30 ώρα Μόσχας και προχώρησε μέσω του εναέριου χώρου της Ελλάδας και της Βουλγαρίας προς την Μαύρη Θάλασσα.

Αφού πέρασε την χερσόνησο, το drone συνέχισε ανατολικά προς την ρωσική πόλη Σότσι , έδειξαν τα στοιχεία. Την ίδια ώρα, αμερικανικό ανθυποβρυχιακό αεροσκάφος Boeing P-8A Poseidon περιπολούσε στους ουρανούς πάνω από την παράκτια περιοχή της Ρουμανίας. Απογειώθηκε από το ίδιο αεροδρόμιο περίπου στις 09:00 ώρα Μόσχας, σύμφωνα με όσα λέγονται.

Τέτοιου είδους drones με παρόμοια διακριτικά κλήσης έχουν επανειλημμένα εντοπιστεί σε περιπολία στα ουδέτερα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας .

Το RQ-4 Global Hawk είναι ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα μεγάλου ύψους που χρησιμοποιείται για αποστολές πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης. Μπορεί να αντέξει περισσότερες από 30 ώρες πτήσης και να παρέχει εικόνες σε πραγματικό χρόνο υπό όλες τις καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με τον κατασκευαστή του, Northrop Grumman.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: