Δεν έχει καμία σχέση το άνοιγμα της αγοράς με τη μη αποκλιμάκωση των κρουσμάτων στην Αττική, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας σε πόρταλ. Η ίδια, εκτιμά ότι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, πρέπει να ανοίξουν.
Στην κατάσταση που βρισκόταν η Θεσσαλονίκη στην αρχή του δεύτερου κύματος της πανδημίας, βρίσκεται σήμερα η Αττική σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο GRTimes. Κατά την ίδια, το ιικό φορτίο στην Αττική παραμένει υψηλό, και γι’ αυτό υπάρχει δυσκολία στην αποκλιμάκωση των κρουσμάτων. Η κ. Παγώνη εκτιμά ότι το άνοιγμα της αγοράς, δε φέρει ευθύνη για τον υψηλό αριθμό θετικών κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά στην Αττική.
«Επειδή το ιικό φορτίο είναι αρκετά υψηλό, η αποκλιμάκωση θα γίνει σταδιακά. Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται η αγορά για τα υψηλά κρούσματα. Παρατηρείται έντονη ενδοοικογενειακή διασπορά. Ακόμη, η κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν είναι ενθαρρυντική. Δεν τηρούνται οι αποστάσεις και οι πολίτες δε χρησιμοποιούν σωστά τη μάσκα. Επιπλέον, πρέπει να γίνεται καλύτερη ιχνηλάτηση. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε θα πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των τεστ ώστε να εντοπίζονται οι εστίες μετάδοσης», τονίζει η κ. Παγώνη.
«Πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία»
Η ίδια, εκτιμά ότι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια είναι αναγκαίο να ανοίξουν, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί απ’ την επιτροπή εμπειρογνωμόνων κατά πόσο θα δοθεί το «πράσινο φως».
«Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν. Θα γίνει όμως η αξιολόγηση απ’ την επιτροπή, αν δεν κάνω λάθος αύριο, και βάσει των παραμέτρων που θα εξετάσουν θα αποφασίσουν. Η αξιολόγηση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας όμως γίνεται καθημερινά και τα στοιχεία αλλάζουν συνεχώς», διευκρινίζει η κ. Παγώνη.
Κλείνοντας, η ίδια παραδέχεται ότι τα νοσοκομεία έχουν πάρει «ανάσα», χωρίς όμως να μπορεί να πει το ίδιο και για το υγειονομικό προσωπικό. Μάλιστα, η κ. Παγώνη χαρακτηρίζει τις άδειες των υγειονομικών, που τόσο καιρό έχουν ανασταλεί λόγω της πίεσης που ασκούσε η πανδημία στα νοσοκομεία της χώρας μας, ως «φανταστικό όνειρο».
«Έχουν αποσυμφορηθεί αρκετά τα νοσοκομεία. Το προσωπικό όμως εξακολουθεί να είναι εξαντλημένο διότι εκτός από τον κορωνοϊό, έχουν πλέον να αντιμετωπίζουν και τα περιστατικά καθημερινής νοσηρότητας», καταλήγει.
Τι έγινε σταμάτησε το παραδακι και λεμε το τροπάριο αλλιώς;δηλαδή περναμε του χριστου τα παθη τόσο καιρό για το τίποτα;