Μήπως έχετε συναντήσει τον κατάλληλο άνθρωπο τη λάθος στιγμή;

Κοινοποίηση:

Η αλήθεια είναι ότι οι παράγοντες και οι συνθήκες που δεν αφήνουν μια σχέση να προχωρήσει είναι διαφορετικές για τον καθέναν μας.

Ωστόσο, αντικειμενικά κάποια γεγονότα συνηγορούν ώστε όσο και να μας αρέσει κάποιος. τελικά να αποφασίσουμε να μην εμπλακούμε σε σχέση.

Παρόλο που φαίνεται να ταιριάζουμε και να είναι όλα όσα αναζητούσαμε, υπάρχει ένα πράγμα που μας χωρίζει: η κατάλληλη στιγμή.

Πότε δεν είναι η κατάλληλη στιγμή

Ζείτε μακριά

Όπως και να το κάνουμε η απόσταση είναι πρόβλημα. Μπορεί να είναι το σωστό άτομο, αλλά πώς θα λειτουργήσει η σχέση  όταν ζείτε σε διαφορετικές χώρες ή ακόμα και πόλεις;

Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι τα ζευγάρια που εμπλέκονται σε σχέσεις εξ αποστάσεως έχουν περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν, σε σχέση με εκείνα που ζουν κοντά ο ένας στον άλλον.

Έχετε βάλει άλλες προτεραιότητες

Βρίσκεστε σε διαδικασία υλοποίησης συγκεκριμένων επιλογών ζωής, όπως η ολοκλήρωση της εκπαίδευσής σας ή η δημιουργία καριέρας, πριν από την επιλογή δέσμευσης σε κάποια σχέση. Έτσι, μπορεί να αισθάνεστε διχασμένοι ανάμεσα στα συναισθήματά σας και τις προσωπικές σας υποχρεώσεις.

Δεν είστε έτοιμοι για δέσμευση

Ακόμα και αν κάποιος σας αρέσει πολύ και φαίνεται ότι ταιριάζετε, μπορεί να μην αισθάνεστε έτοιμοι να δεσμευτείτε σε αυτό το σημείο της ζωής σας. Μπορεί να μην θέλετε μια μακροχρόνια σχέση. Επίσης, μπορεί να υπάρχουν άλυτα ζητήματα ή τραύματα από προηγούμενη σχέση.

Δεν υπάρχει συγχρονισμός

Οι διαφορετικοί στόχοι μπορούν επίσης να βάλουν φραγμό σε μια πιθανή σχέση. Εκείνοι θέλουν μια μεγάλη οικογένεια, αλλά εσείς δεν θέλετε να κάνετε παιδιά. Εσείς θέλετε να ζήσετε στην πόλη, αλλά εκείνοι θέλουν να μετακομίσουν σε μια επαρχιακή πόλη για να είναι πιο κοντά στην οικογένεια. Εσείς θέλετε να ξοδεύετε χρήματα για να ταξιδέψετε σε όλο τον κόσμο, ενώ εκείνοι θέλουν να αποταμιεύουν για τη μελλοντική τους συνταξιοδότηση.

Το να έχετε διαφορετικούς στόχους και φιλοδοξίες μπορεί να σημαίνει ότι μια σχέση δεν είναι βιώσιμη, όσο και να θέλετε ο ένας τον άλλον.

Αντιμετωπίζετε προσωπικές δυσκολίες

Η αντιμετώπιση δυσκολιών στην προσωπική σας ζωή, όπως προβλήματα ψυχικής υγείας, ιατρικά ζητήματα ή τα οικογενειακά προβλήματα, δεν σάς αφήνουν πολλά περιθώρια. Μπορεί να αισθάνεστε ότι πρέπει να δουλέψετε αυτά τα προσωπικά ζητήματα εκτός σχέσης πριν αποφασίσετε να δεσμευτείτε με κάποιον.

Μερικές φορές συναντάμε κάποιον σε ένα σημείο της ζωής μας, όπου ακόμα προσπαθούμε να καταλάβουμε ποιοι είμαστε και τι θέλουμε. Ενώ ο άλλος μπορεί να φαίνεται τέλειος, το να μην γνωρίζετε τι θέλετε από τη ζωή ή από έναν σύντροφο μπορεί να σας κάνει να διστάζετε να δεσμευτείτε.

Πώς να το διαχειριστείτε;

Επαναπροσδιοριμός προτεραιοτήτων

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας, προκειμένου να αξιολογήσετε τις προτεραιότητές σας. Εξετάστε με προσοχή την πορεία που έχετε χαράξει. Μόλις έχετε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι θέλετε, μιλήστε με τον άλλον. Μάθετε για τους δικούς του στόχους και άν μπορείτε να συμπορευτείτε.

Εμπιστευτείτε τον άλλον

Αν βρεθείτε σε μια κατάσταση «σωστό άτομο, λάθος στιγμή», ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να μιλήσετε ανοιχτά και ειλικρινά γι’ αυτό. Για να προχωρήσετε σε μια απόφαση που είναι σωστή για εσάς, είναι σημαντικό να εξηγήσετε στον άλλον τους λόγους για τους οποίους μπορεί να μην είναι η κατάλληλη στιγμή για να επιδιώξετε μια σχέση.

Αν δεν μπορείτε να μιλήσετε ανοιχτά για τα συναισθήματά σας σε αυτό το στάδιο της σχέσης, σημαίνει ότι έχετε πολύ δρόμο να κάνετε οι δυο σας για να φτάσετε σε ένα σημείο όπου αισθάνεστε ασφαλείς. Είναι σημαντικό να συζητάτε με ειλικρίνεια τα συναισθήματά σας και τη σχέση σας, ακόμη και αν δεν είστε «μαζί» εκείνη τη στιγμή.

Να είστε ειλικρινείς σχετικά με το τι θέλετε

Είναι πολύ σημαντικό για την επιτυχία μιας σχέσης να είστε ειλικρινείς. Κυρίως με τον εαυτό σας σχετικά με το τι θέλετε και που βρίσκεστε στη ζωή. Καμιά φορά παρασυρόμαστε, κι αυτό μπορεί να μας οδηγήσει σε σχέσεις που δεν είναι οι κατάλληλες. Πολλοί άνθρωποι δεσμεύονται ακόμα και σε γάμους επειδή νομίζουν ότι ο χρόνος τους τελειώνει (ιδίως οι γυναίκες) ή επειδή δεν θέλουν να είναι μόνοι.

Πρέπει να σκεφτείτε τι είναι σημαντικό για εσάς. Η δημιουργία μιας αίσθησης σαφήνειας σχετικά με το τι θέλετε, μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε καλύτερα γιατί μια συγκεκριμένη σχέση μπορεί να μην λειτουργήσει. Μπορεί επίσης να σας απαλλάξει από την πίεση να προσπαθείτε να κρατηθείτε σε κάτι που, τελικά, δεν είναι για εσάς.

Βέβαια υπάρχει και η άποψη ότι δεν υπάρχει το «σωστό» άτομο τη λάθος στιγμή.

Αν δεν μπορείτε να αρχίσετε μια σχέση με κάποιον επειδή δεν είναι κατάλληλος για τη ζωή σας εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή, τότε… δεν είναι ο άνθρωπος της ζωή σας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response