Αν θέλετε να κάνετε οικονομία, τότε θα πρέπει να φροντίσετε να μην κουβαλάτε στο πορτοφόλι χαρτονομίσματα μικρότερα των 50 ευρώ.
Όσοι έχουν ένα χαρτονόμισμα των 50 ή των 100 ευρώ στο πορτοφόλι τους, θα το σκεφτούν διπλά για να το χαλάσουν. Κάτι που δεν ισχύει για ένα χαρτονόμισμα των 10 ή των 20 ευρώ, δήλωσε ψυχολόγος.
«Αυτές οι συσχετίσεις δεν είναι πάντα ορθολογικές, οπότε οι αποφάσεις που προκύπτουν δεν αποδίδουν πάντα. Ωστόσο, τείνουμε να αντιμετωπίζουμε διαφορετικά τα χρήματα, ανάλογα με το πώς τα κατηγοριοποιούμε», υπογράμμισε.
Οι άνθρωποι έχουν συσχετίσει τα μικρότερα χαρτονομίσματα με καθημερινές αγορές συμπέρανε έρευνα που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Consumer Research.
Στα πλαίσια της δόθηκαν σε μια ομάδα φοιτητών κέρματα και σε μια άλλη το ίδιο ποσό σε χαρτονομίσματα. Αυτοί που είχαν λάβει κέρματα αγόρασαν περισσότερα γλυκά από τους φοιτητές που έλαβαν το ίδιο ποσό σε χαρτονόμισμα, σύμφωνα με τη μελέτη.
Και μετα θα παει στο ψιλικατζιδικο να παρει κατι, αλλα επειδη μπορει να μην εχει ρεστα εκεινο, θα πληρωσει με καρτα (οπου κρατανε ακομα και το 1 cent). Επίσης θελει να χτισει το αφορολογητο του “30% ξοδευω”, πως να το κανουμε. Επομενως το αρθρο ειναι μιας αλλης εποχης.
Η άλλη λύση είναι να έρθει κάποιος να μείνει και να δουλέψει στην ελλαδαρα. Δε θα έχει ούτε 50ρικο ούτε ψιλά στο πορτοφόλι και θα κάνει τρομερή οικονομία.
Τελικά οι ψυχολόγοι πρέπει να εξισωθούν με τους απόφυτους λυκείου…Η (επιστήμη)τους είναι αδιαμφισβήτητα συγκλονιστική…
Συμφωνώ απόλυτα! Φυσικά αυτοί με το 50ρικο που παίρνουν το λιγότερο σε κάθε επίσκεψη μπορούν άνετα να το κάνουν, προφανώς δεν παίρνουν 20 ευρώ μεροκάματο που δεν περισσεύει ούτε πενηντάλεπτο για αποταμίευση
ολα στην ‘ακρη’ πανε.
το άρθρο και έξυπνη η τακτική που προτείνει …. πενηντάρικο και κατοστάρικο που θα βρούμε ; Εμένα μου λείπουν 49 ευρώ για να συμπληρώσω πενηντάρικο ….