Το μυαλό μας αυτές τις δύσκολες στιγμές της καραντίνας παίζει περίεργα παιχνίδια. Μέσα από αυτή την δυσκολία ξεχωρίζουν 3 κατηγορίες ανθρώπων: εκείνοι που «λιώνουν» στο Netflix περιμένοντας να περάσει η μπόρα, οι συνωμοσιολόγοι που περνούν τις καλύτερες στιγμές της ζωής τους και οι κατά φαντασίαν ασθενείς που περνούν μακράν τις χειρότερες τους.
Εμείς αυτή τη στιγμή θα ασχοληθούν με την τρίτη κατηγορία και θα προσπαθήσουμε να μπούμε για λίγο στο μυαλό τους, εδώ που τα λέμε, δεν είναι και πολύ δύσκολο.
Ποια είναι τα 3 συμπτώματα που εμφανίζουν καθημερινά οι… κατά φαντασίαν ασθενείς;
Ο ξηρός βήχας
Ποτέ στην ιστορία του ανθρώπινου είδους δεν έχει προβληματιστεί ο μέσος άνθρωπος αν ο βήχας του είναι ξηρός η παραγωγικός και σίγουρο είναι πως ποτέ κανείς δεν έχει πανηγυρίσει τόσο, όταν αντιλήφθηκε πως ο βήχας του τελικά έχει παραγωγικότητα.
Μέσω έρευνας καταλάβαμε πως υπάρχουν οικογενειακοί γιατροί, οι οποίοι εν μέσω πανδημίας δέχονται τηλέφωνα ασθενών που επιθυμούν να βήξουν για να λάβουν την πολυπόθητη διάγνωση. Προφανώς ένα μικρό ελαφρύ βηχαλάκι τους οδηγεί στη φοβία για το επόμενο σύμπτωμα.
Πυρετός
Να έχει υπάρξει ποτέ άνθρωπος προ κορωνοϊού που να θερμομετρείται ανά δύο ώρες χωρίς να έχει καμία απολύτως ενόχληση; Αυτό το κάνει ο μέσος κατά φαντασίαν ασθενής στα χρόνια του κορωνοϊού.
Προφανώς και αν το θερμόμετρο δείξει κάτι παραπάνω από 36.6, το δράμα κορυφώνεται και η λογική φεύγει περίπατο. Τα γνωστά τηλεφωνήματα στον καημένο οικογενειακό γιατρό δίνουν και παίρνουν. Τότε ξαφνικά ξεκινάει να έρχεται και το επόμενο σύμπτωμα…
Μυϊκοί πόνοι
Και τι έγινε που έχεις γίνει σαν τελικό σίγμα να βλέπεις Νetflix όλη μέρα στον καναπέ; Τι σημαίνει που το κινητό σου τις τελευταίες μέρες τερματίζει μπαταρία 9 φορές, αφού το έχεις μονίμως στο χέρι σου;
Από την ώρα που διάβασες εκείνα τα συμπτώματα στο διαδίκτυο, κάθε μυϊκός πόνος είναι κορωνοϊός. Μπορεί να έχεις οσφυαλγία από 10 χρονών, μπορεί να έχεις πόνους στο γόνατο από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου. Όχι! Αυτοί οι πόνοι είναι κορωνοϊός.