Μαίνεται το πολεμικό κλίμα στο ΣΥΡΙΖΑ – Συνεχίζονται οι περιοδείες των υποψηφίων προέδρων

Κοινοποίηση:
Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024. 
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Συνεχίζεται όλο και πιο έντονος ο εμφύλιος στο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και των υποψηφίων για την προεδρία, οι οποίοι συνεχίζουν τις περιοδείες τους ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του Νοεμβρίου.
Την ίδια ώρα, ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι μέσα στο κόμμα υπάρχει έλλειψη δημοκρατίας και απαντά στα δημοσιεύματα που τον θέλουν έτοιμο για την ίδρυση νέου κόμματος.

Το θέμα είναι τι θα γίνει την επόμενη μέρα, αν θα υπάρχει, όπως λέει χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Φάμελλος, ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζονται οι περιοδείες των υποψηφίων προέδρων με τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος σε μια ζωντανή συζήτηση στο Άργος κάλεσε όλους τους συνυποψηφίους σε ένα ντιμπέιτ, με τη συμμετοχή του κ. Κασσελάκη, γιατί όπως δήλωσε θέλει να τον κερδίσει στην κάλπη και όχι να τον αποκλείσουν.

Ο Σωκράτης Φάμελλος μιλάει για έναν ΣΥΡΙΖΑ αξιόπιστο, που έχασε όλο αυτό το διάστημα την αίγλη του και αφήνει αιχμές για τον κ. Κασσελάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτά που έκανε με εξώδικα, κουκούλες και μαύρα ταμεία δεν θα μπορούσε να τα κάνει ούτε σε τοπική οργάνωση.

Ο Νίκος Φαραντούρης από την πλευρά του παρουσιάζει 10 σημεία για έναν διαφορετικό ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, απορρίπτει μετά βδελυγμίας όσα ακούγονται όσα γράφονται γι’ αυτόν, ότι δηλαδή θέλει να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει 15 εκατομμύρια για να κάνει άλλο κόμμα.
«Κάντε μου ένα τηλεφώνημα», λέει ο κ. Κασσελάκης και θα καταλάβετε τι έχω κάνει, νοίκιασα έναν χώρο εκεί θα στεγάζομαι αφού με πέταξαν από την Κουμουνδούρου έξω, όσοι με υποστηρίζουν, αλλά ακόμη και αυτοί που θέλουν να δουλέψουν μαζί μου, δεν έχω μια τέτοια πρόθεση, λέει ο Στέφανος Κασσελάκης και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «όλη μου η προσπάθεια είναι να είμαι υποψήφιος όπως κάθε πολίτης που έχει συνταγματικό δικαίωμα του εκλέγεσθαι για να επιστρέψει η δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ. Η μάχη πλέον δεν είναι προσωπική. Είναι ζήτημα δημοκρατίας, αφού πιστεύουν ότι θα χάσω.
Ας μου επιτρέψουν να χάσω».

Από την πλευρά του ο κ. Φάμελλος, επισημαίνει: «Το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι ποιος θα γίνει πρόεδρος, αλλά αν θα υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Υπήρχαν 117 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που ενέκριναν υπογράφοντας την υποψηφιότητά μου, κάτι που δείχνει ότι είναι μια υποψηφιότητα που υπερβαίνει, αν θέλετε, την εκπροσώπηση μιας ομάδας, ενός ρεύματος, αλλά αποδεικνύει ότι μπορεί να είναι ενωτική».

Ο Παύλος Πολάκης δήλωσε: «Όλο τον απλό, λαϊκό, δημοκρατικό κόσμο που έχει προβλήματα και ο οποίος έχει συμφέρον από αυτές τις λύσεις. Αυτόν τον κόσμο, τον κανονικό κόσμο που περπατάς στο δρόμο και έχει προβλήματα, αυτόν θέλουμε να έρθει να ψηφίσει μαζικά στις εκλογές της 24ης Νοεμβρίου».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response