Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα: Εκκένωση Νέας Πεντέλης προς Χαλάνδρι, ανησυχία για το μέτωπο στο Καπανδρίτι

Κοινοποίηση:
Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στην Βαρυμπόμπη, Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021. Στιγμιότυπο από το Κρυονερι
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Τεράστια μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο Βαρνάβα και έχει επεκταθεί στη βορειοανατολική Αττική. Η φωτιά πέρασε στο Πεντελικό όρος με αποτέλεσμα οι πολίτες των γύρω περιοχών να δέχονται μηνύματα από το 112 τόσο για να είναι σε ετοιμότητα να μετακινηθούν σε ασφαλείς περιοχές, όσο και για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Πριν από λίγο στάλθηκε μήνυμα για για εκκένωση της Νέας Πεντέλης προς Χαλάνδρι.

Το μεγάλο πρόβλημα στο Γραμματικό είναι οι αναζωπυρώσεις, οι οποίες γίνονται τόσο στο δάσος, αλλά και σε σημεία όπου υπάρχει χορτολιβαδικές εκτάσεις, κοντά μάλιστα σε κατοικίες.

Επιχειρούν 510 πυροσβέστες σε όλα τα μέτωπα με τη συνδρομή και των εναέριων δυνάμεων ενώ καθοριστικός είναι και ο ρόλος της αστυνομίας. Μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας από τις 10 το βράδυ και μέχρι τις 4 τα ξημερώματα απομακρύνθηκαν 180 κάτοικοι, αριθμός ο οποίος μεγάλωσε κατά τη διάρκεια της ημέρας με πάνω από 250.

Από το Καπανδρίτι και τη θέση Κοτρώνι, στο βόρειο μέτωπο της πυρκαγιάς όπως έχει έρθει από την περιοχή του Γραμματικού και του Βαρνάβα η φωτιά έχει έρθει μέσα σε πυκνό πευκόφυτο δάσος, κινείται με φορά προς τον ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής. Πυκνοί καπνοί και φλόγες φαίνονται πίσω από τα δένδρα ενώ χαμηλές ρίψεις νερού γίνονται από τα ελικόπτερα για την αναχαίτιση της φωτιάς. Στην περιοχή επικρατούν δυνατοί άνεμοι.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Νταού Πεντέλης όπου σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: