Μαδρίτη: Έκρηξη αερίου προκαλεί πανικό και τραυματισμούς δυο γυναικών

Κοινοποίηση:
Στιγμιότυπο οθόνης (15446)

Συμβάν αερίου σημειώθηκε χθες, Τετάρτη 21 Αυγούστου, σε διαμέρισμα στη Μαδρίτη, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό δύο γυναικών.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, οι θύματα είναι μια μητέρα και η κόρη της, ηλικίας 75 και 42 ετών αντίστοιχα. Οι γυναίκες τραυματίστηκαν σοβαρά ενώ κοιμόντουσαν, εξαιτίας των φλόγων που προήλθαν από την έκρηξη καθώς και από την πτώση των ερειπίων. Δύο γείτονες υπέστησαν επίσης σοβαρή κρίση άγχους μετά το περιστατικό.

Παρόλο που η δομή του κτιρίου δεν φαίνεται να έχει υποστεί ζημιά, οι δημοτικοί πυροσβέστες προχώρησαν στην εκκένωση όλων των κατοίκων από τους πέντε ορόφους του κτιρίου, ξεκινώντας από τον ένατο όπου συνέβη η έκρηξη μέχρι τον τελευταίο όροφο, τον 13ο. Οι κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση σε νερό ή ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι πυροσβέστες του Δημοτικού Συμβουλίου της Μαδρίτης μετέβησαν στο σημείο της έκρηξης, στη συνοικία Λα Παζ, όπου έσωσαν τους δύο τραυματίες από τα ερείπια. Και οι δύο γυναίκες φέρουν εγκαύματα δεύτερου βαθμού, μώλωπες και τραύματα.

Μετά τη σταθεροποίησή τους, μητέρα και κόρη έχουν μεταφερθεί σε σοβαρή κατάσταση στη μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου Λα Παζ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η 75χρονη γυναίκα έχει καεί το 20% της επιφάνειας του σώματός της και η 42χρονη το 60%. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και οι γείτονες, οι οποίοι έλαβαν φροντίδα για την κρίση άγχους τους.

Η έκρηξη φέρεται να έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές στο σπίτι, αλλά και στα υπόλοιπα του ορόφου, ενώ ζημιές έχουν πάθε ακόμα και οι ανελκυστήρες. Τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ότι πρόκειται για μια έκρηξη αερίου στον αγωγό.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: